Arıtma hattına 3 bin metreye ulaşıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay´a kazandırılan 8. dev tesis olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi ve Kollektör Hattı inşaatında 3 bin

8.08.2017 12:17:07 0
Arıtma hattına 3 bin metreye ulaşıldı

Maliyeti 52 milyon 820 bin 664 TL olan tesise şimdiye kadar 16 milyon 28 bin 704 lira harcandığını ve 8 ay içerisinde tamamlanmayı planladıklarını aktaran Genel Müdürlük, Narlıca, Karaali ve Kuzeytepe mahallelerinin atıksu deşarjlarından alınacak olan toplamda 8 bin 540 metre muhtelif çaplarda toplayıcı ve kollektör hattının 3 bin 361 metresinin döşendiğini kaydetti. İdare, Yapı denetimi HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen tesisin ilk aşama olan 1.kademede günde 21 bin 300 m3, 2. kademede ise toplam 32 bin 300 m3 atıksuyu arıtabilecek şekilde projelendirildiğini bildirdi.

Çevre kirliliğinin de önüne geçilecek
Tesiste evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri´ne deşarjı sağlanacağını belirten HATSU, atıksuları şehir merkezinden geçen Asi Nehri´ne direkt deşarj edildiğinden kirlilik ve koku oluşumuna neden olurken Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi´nin işletmeye alınması ile birlikte çevre kirliliğinin önüne geçmede katkı sağlayacağını ve Hataylıların temiz bir Asi Nehri´ne kavuşacağını kaydetti.
8.tesis özelliği taşıyor HATSU Genel Müdürlüğü, Dörtyol, Erzin, Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Antakya (Serinyol), Denizciler (Bekbele) atıksu arıtma tesislerinin ardından Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi´nin Hatay´a kazandırılan 8´inci yeni tesis olduğuna dikkat çekerek, ayrıca Antakya ve Defne ilçelerinin iki yakasından Asiye dökülen atıksuları bertaraf etme adına kanal hattı çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23