Arıtma tesisi çalışması sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ilde atıksu arıtma tesisi çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

GÜNCEL 4.12.2018 10:21:13 0
Arıtma tesisi çalışması sürüyor

Antakya/SES

HATSU´dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Hatay için büyük bir öneme sahip olan Asi Nehri ve Akdeniz´i atıksulardan arındırma ile halka sağlıklı bir gelecek ve çevre bırakma adına dev tesislerin kazandırıldığını aktaran Genel Müdürlük, Hatay´ın Büyükşehir olmasından bu yana İskenderun (Denizciler), Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol, Erzin, Antakya (Serinyol) ve Küçükdalyan-Narlıca olmak üzere Hatay´a sekiz yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırıldı. Kazandırılan tesislerin faaliyete geçip atık suların arıtılarak çevreye bırakıldı. Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi´nden Asi Nehri´ne temiz su deşarj edildi. Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi´nin ikinci kademesinde de çalışmaları devam ediyor. Arıtma tesisleri sayesinde Akdeniz ile Asi Nehri´ne temiz su akmasının sağlandığına ve atıksuların yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçildiğine dikkat çekti.
Amik Ovasında azot, gübre ve su niyetine kullanılan kanalizasyon suları ile tarlaların sulandığını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, Samandağ´da yapılan bir toplantıda, bu kanalizasyon sularını arıtmak ve tarım için kullanılabilecek düzeye getirmek için Kırıkhan, Reyhanlı ve Antakya´da (Küçükdalyan-Narlıca ve Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi) olmak üzere toplamda 4 adet arıtma tesisi yaptıklarını ifade etti. Savaş, “Bu ovada yetiştirilen ürünlerden yiyoruz, ülkemizin dört bir yanına gidiyor ve ülke dışına ihraç ediyoruz. Şu anda bize bağlı olarak bütün ovada 4 tane arıtma tesisi çalışıyor bunların en kötüsü yüzde 92 arıtıyor” dedi. Turunçlu´daki atıksu arıtma tesisini daha aşağıya taşıyacaklarını da anlatan Savaş, “Yeni tesisi aşağıyı taşırken de Antakya´da Asi Nehri´ni nasıl berrak, temiz ve kokusuz yaptıysak Defne sınırları içinde kalan Asi´yi de Antakya´daki gibi çok güzel yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22