Arıtma tesisi nihayet

Projelendirilerek bir önceki İskenderun Belediyesi yönetimi döneminde uygulamaya konulan birkaç yıl boyunca kentte zahmet veren içme suyu hatlarının yenilenmesi ve kente Aslantaş Barajı suyunun iletimi, arıtma tesisinin tamamlanmasıyla taçla

İSKENDERUN 16.03.2018 10:07:13 0
Arıtma tesisi nihayet

İskenderun´a Aslantaş Barajı suyunun iletimi sağlayacak arıtma tesisinde deneme çalışmaları yapıldı. Bakım çalışmaları devam eden arıtma tesisin devreye alınmasıyla, İskenderun´un sağlıklı yaşam oluşturmanın hedeflendiği en önemli projelerinden biri olan içmesuyunun kente iletimini de sağlamış olacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Aslantaş Barajı´ndan gelecek içmesuyunun iletimi sağlayacak İskenderun Sarıseki Mahallesi´nde bulunan İçmesuyu Arıtma Tesisi´nde deneme yapıldığını duyurdu.

Bakımı devam ediyor
Hatay´ın genelinde işletmesi devam eden katı atık ve içmesuyu arıtma tesisleri sayesinde sağlıklı bir yaşam oluşturma hedefinin sürdürüldüğüne dikkat çeken Genel Müdürlük, İskenderun´a gelecek olan içme ve kullanma suyunun temiz olması amacıyla DSİ tarafından İnşası yapılan İçmesuyu Arıtma Tesisi´nin faaliyete geçmeden önce bakım çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Bir noktada kaçak var
HATSU İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından işletmeye alınan ve aktifleşmesi için İskenderun İçmesuyu Arıtma Tesisinde bakım çalışmalarının devam ettiğini bildiren İdare, tesiste deneme yapılması sonrasında tesisten önce bulunan bir noktada kaçak meydana geldiğini ve 1500´lük boruların onarımı için tamir bileziği takıldığını kaydetti.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04