Arıtma tesisi raporuna destek

TMMOB´nin Hatay (Antakya) Membran Biyoreaktör Prosesli Arıtsu Arıtma Tesisi Projesine ilişkin hazırladığı ve tesis alanın kullanılmayarak yerleşim alanlarından uzak bir yer seçimi yapılması ve MBR teknolojisinin tercih edilmemesi gerektiğ

GÜNCEL 12.05.2021 10:11:44 0
Arıtma tesisi raporuna destek

Akın Bodur/İskenderun

 Türkiye İşçi Partisi (TİP) Defne ilçe yönetimi örgütü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´a seslenerek, raporun gereğini yapmasını istedi.
TİP Defne ilçe örgütünden yapılan açıklamada, 'Rapor bize net olarak şunları söylemekte; En iyisini yapacak da olsanız, bunu mevcut tesisin bulunduğu alanda yapamazsınız. 60 bin insanın sağlığını yok sayamazsınız. Bilimsel hiçbir yanı olmayan çelişkilerle dolu ÇED raporunu, rapordan sayamazsınız. Defne halkının taleplerini yok sayıp, halkla inatlaşamaz, yapmak istediğiniz MBR sistemin gerekliliği olan kimyasalları bu alanda stoklayamazsınız. Beş yılda bir değiştirilmesi zorunlu olan membranları ile ilgili gerçeği raporda yer almadığı için yok sayamazsınız. Doğru ve somut bilgi yerine, MBR sistemi tercihi için bazı genellemeler ve olmayan durumlar ortaya koyamazsınız. Koku sorunu yanına, gürültü sorununa sebep olacak bir sistemi halka dayatamaz, telafisi mümkün olmayan zarar potansiyeline sahip bir sistemi, kahvaltı partileri düzenleyerek artık halka pazarlayamazsınız. Burada yapılacak atıksu arıtma tesisi en ideal işletme şartlarında dahi çevre halkına zarar vermeye devam edecektir. Türkiye İşçi Partisi Defne ilçe örgütü olarak, halkın talebinden daha öncelikli talep olacağına inanmıyor, halkın sağlığını tehlikeye atacak uygulamaların her ne nedenle olursa olsun devam ettirilmesini kabul etmiyoruz. Bilimin ve aklın reddettiği her türlü faaliyeti şiddetle kınıyoruz. Halk sorunu olan arıtma tesisi bu alandan kaldırılıncaya kadar bu mücadelenin parçası olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz' değerlendirmesini yaptı. İHD Hatay Şubesi Çevre ve Ekoloji Komisyonu da 'Raporda; yapılacak atıksu arıtma tesisinin en ideal işletme şartlarında dahi çevre halkına zarar vermeye devam edeceği, bunun yanında tesis, olası insan hataları ve doğal afetler nedeniyle de büyük bir potansiyel tehlike oluşturacağıdır. Rapor çevrenin korunması dair katkısı tartışmasız çok önemlidir. Çevre kirliliğinin ve çevre ve insan sağlığını tehdit eden tehlikeli faaliyet haline gelen arıtma tesisinin mevcut durumu insanın, ´sağlıklı çevrede de yaşama´ haklarının korunmasını zaafa uğrattığı ve halk sağlığını etkilediği/etkileyeceği ayrıntılı anlatılmaktadır. Konuya, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının tanınması açısından baktığımızda tesisin kaldırılması halk sağlığı açısından yararlı olduğunu da belirtilmektedir' açıklamasını yaptı ve HBB Başkanı Savaş‘a ´Halk sağlığını etkileyen arıtma tesisini bulunduğu yerden kaldırarak, ekolojik ve çevreye uyumlu yeşil alanın yaratılmasını sağlayın´ çağrısı yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29