'Arıtma tesisini çalıştıracağız'

VP´nin HBB ve İskenderun adayları gazetemizi ziyaret etti

SİYASET 13.03.2019 10:49:23 0

Akın Bodur/İskenderun

Vatan Partisi (VP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan adayı Beşir Baysoy, partilerinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte gazetemizi ziyaret ederek, seçilmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlattı.
Demokrasi zemininin ´güce´ dayalı olduğunu, demokrasinin önemli bir noktası olan seçim sürecinde gücü olanın kendini anlatabildiğini, projelerini dile getirebildiğini ifade eden VP İskenderun Belediye Başkan adayı Beşir Baysoy, partisinin seçim çalışmalarını süslü broşürlerle değil, daha çok halkla biraraya gelerek anlattıklarını belirtti. ´İpek Yolu´nun yeniden canlandırılması sürecinde İskenderun´un bundan payını alabilmesi için mücadele vereceğini anlatan Baysoy, seçilmesi halinde her üç mahalleyi kapsayacak kapalı semt pazarı alanı, her mahalleye kütüphane, çocuk parkı ve oyun alanları, kentte Sosyal Bilim Kültür Sanat Merkezini kuracaklarını, ikisi kent merkezi, biri de Denizciler mahallesinde olmak üzere üç spor merkezlerini yapacaklarını, yaşlıların rahatlıkla kalabileceği bir huzurevini inşa edeceklerini, raylı sistemi yaşama geçireceklerini, kentteki iskele sayısını arttıracaklarını, bakanlıklarla koordineli çalışarak birçok konuyu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
İskenderun´da su konusunun önemli olduğunu ve İskenderun Arıtma Tesisinin kente su vermesi için mücadele vereceğini belirten Baysoy, kentteki trafik karmaşasını ilgili kuruluşlar ve toplumla birlikte çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. İskenderun´da plaj yapmanın mümkün olamadığının farkında olduklarını belirten VP İskenderun Belediye Başkan adayı Baysoy, kumsal olmayan İskenderun´da kentin plaj sorunun Arsuz sınırlarındaki çalışmaları destekleyecek çözeceklerini anlattı.
Yerel yönetimlerin hizmet için üst makamları zorlaması gerektiğini belirten VP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım da, seçilmesi halinde yetkileri paylaşacağını, Hatay´ı hep birlikte yöneteceklerini söyledi. Seçilmesi halinde HBB´nin ikibuçuk yıldır çalıştırmadığı İskenderun Arıtma Tesisini çalıştıracaklarını ve kente su taşıyacaklarını anlatan VP HBB adayı Yıldırım, 'İskenderun Arıtma tesisini hemen sisteme alacağız ve çalışmasını sağlayacağız. Çünkü bizim, milleti susuz bırakılarak rantı paylaşma çabamız olmaz. Arıtma tesisinin suyunun sadece İskenderun´a değil, Arsuz´a ve Belen´in alt kesimlerine ulaşmasını da sağlayacağız. Bugün bu suyun İskenderun´a gelmemesi ve diger iki ilçeye ulaşmamasının nedeni, rant kavgasının yaşanması. Başka bir sebebi yok. Biz rantı halka dağıtacağız. Belediyeler üretime dayalı işlerden gelir sağlamalıdır. Birçok hizmette ve kararda esnek olacağız ancak belediyenin rant aracı olarak kullanmasında asla esnek olmayacağız' dedi.
Gazetemiz çalışanlarıyla sohbet eden ve farklı bir yerel yönetim anlayışı modelini getireceklerini anlatan VP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, belediyeciliğin sadece kaldırım, yol, su yapmak olmadığını uygulamalarla göstereceklerini söyledi. Yıldırım, 'Belediye başkanı icra makamı olmalı, karar alma makamına dönüşmemeli. Biz sürece sivil toplum örgütleri, kentlerde oluşturulacak meclisler, meslek odalarıyla birlikte alacağız, onların aldığı kararları süzgeçten geçirip, uygulayacağız. Belediye yönetiminde üretimi kooperatif modeliyle canlandıracağız ve yapacağımız projeler ranta endeksli olmayacak. Partimizin yerel yönetim anlayışı ve programı da böyledir' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57