Arıtmaya geçici kabul

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yazılı açıklama ile Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının tamamlandığını ve geçici kabulü yapılarak faaliyete geçtiğini bildirdi.

19.06.2017 10:55:38 0
Arıtmaya geçici kabul

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yapı denetimi İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü ve HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının tamamlandığı ve tesise atıksu alımı ile birlikte bakteri üretim sürecinin de devreye girdiğini belirten yazılı açıklamada, devreye alınan tesisin bir yıl süresince işletmeciliğinin ise yüklenici firma tarafından yürütüleceği kaydedildi.

Maliyeti 11 milyon 300 bin TL olan Reyhanlı merkez mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebekesine hizmet edeceğini kaydedilen açıklamada, ilk aşama olan 1. kademede günde 8 bin 800 m3 kapasite ile çalışacak olup, ileriki yıllarda oluşacak artış göz önüne alınarak 2. kademede toplam 13 bin 500 m3 kapasiteli atıksuyu arıtabilecek durumda olacağına dikkat çekildi.
8.2 milyon liraya malolduğu bilgisine de yer verilen aynı açıklamada, arıtma işleminin Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun gerçekleştirileceği, deşarjın ise Asi Nehri´ne dökülen Afrin deresine yapılacağı bilgisine de verildi.

Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi işletmeye alınmadan önce ilçenin atıksularının Afrin Deresi, dolayısıyla arıtılmadan Asi Nehrin´e direk deşarj edildiği hatırlatılan aynı açıklamada


Anahtar Kelimeler: Arıtmaya geçici kabul

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22