İMYO’nun temeli atıldı

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun (İMYO) yeniden inşası için bugün törenle temel atıldı.

EĞITIM 28.11.2023 20:15:00 0
İMYO’nun temeli atıldı

ODTÜ Eymir Kültür Vakfının desteğiyle inşa edilecek İMYO’nun 28 Kasım Salı günü 13.30’da başlayan temel atma töreni İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Protokol üyeleri konuşmalarının ardından dualarla ve kurban kesilmesi ile temele beton dökümü için düğmeye bastı. 

Temel atma törenine Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaymakçalan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Murat Örnek ve Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı  Yunus Soylu ve İSTE akademik ve idari personelleri ve misafirler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Temel Atma Töreni İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri Daryna Trofimova, Olga Trofimova ve Valentyn Trofimov mini bir müzik dinletisi ile başladı.

Törende konuşan ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Başkanı Ömer Kaymakçalan, Vakıf olarak İstanbul ODTÜ Mezunları Vakfı ile iş birliği içerisinde İMYO’nun yeniden inşası için İSTE ile protokol anlaşması imzaladıklarını hatırlatarak, projenin önümüzdeki eğitim yılına kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.

24 öğrenciye burs desteği

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle İSTE’de eğitime devam eden 25 öğrenciye eğitimleri süresince burs vereceklerini de duyuran Kaymakçalan, yardımsever kişi ve kuruluşların ayni ve nakdi yardımları ile devam eden proje tamamlandığında bağışçıların isimlerinin binalarda yer alacağını belirtti.

Törende Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, ise şunları söyledi: “6 Şubat depremini çok büyük acılarla yaşadık. Deprem en çok Hatay olmak üzere 11 ilimizi etkiledi. Depremin bize gösterdiği şu ki bu milletin büyüklüğü, fedakarlığı, gücü, özverisi her şeyden daha büyük. Memleketin her köşesinden insanımız koşarak geldi. Dokuz ayı geride bıraktık ve bugün görüyoruz ki bu kısa sürede güçlü devletimiz gücüyle yaraları siliyor. Eymir Kültür Vakfı da İskenderun Meslek Yüksekokulunda oluşan hasarın iyileşmesi için bize destek veriyor. Belen’imizde inşa edilecek olan, bugün temelini attığımız Meslek Yüksekokulumuz ’un açılışını da yapmayı diliyorum. Burada eğitim görecek öğrencilerin sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştireceğine inanıyorum.”

Depçi: İMYO köklü bir eğitim kurumu

6 Şubat depreminde üniversite olarak da kayıplar yaşadıklarını kaydeden Rektör Tolga Depçi, “Binalar yıkılır ama eğitim öğretim yıkılırsa umutlar yıkılır, umutlar yıkılırsa ülkenin geleceği yıkılır. İlk günden beri tüm halkımızın yanında idik, o günden beri de görevimizin başındayız” dedi.

İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun 16 örgün 3 ikinci örgün öğretimle üç bine yakın öğrencisiyle köklü bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Depçi, “İskenderun ve Hatay başta olmak üzere tüm ülkeye iş gücü ve beyin gücü olarak yayılan ve daha fazla yayılacak bir potansiyeli olan meslek yüksekokulumuz son derece önemlidir. Lisanüstü eğitimimi tamamladığım ODTÜ bizi yalnız bırakmadı ve ODTÜ Eymir Kültür Vakfı ile aylarca çalıştık, projeyi bu noktaya getirdik, inşallah inşa ettiğimiz binada öğrencilerimizle buluşacağımız açılış gününü de yapacağız” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: temeli atıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19