VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

.

SİYASET 29.03.2024 13:39:00 0
VP Hatay adayı Hadimoğulları:  Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

VP Hatay adayı Hadimoğulları:

Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

İskenderun/SES

Vatan Partisi (VP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edib Hadimoğulları, CHP, AKP ve TİP adayının isminin geçtiği, iddia edilen “tertip ve pazarlık” şeklindeki olayları eleştirdi ve uygulamanın "sistem partileri" tarafından yapıldığını ifade etti. 

Partisinin İskenderun ilçe örgütünde düzenlediği basın açıklamasında, AKP ve CHP’nin afişlemede harcadığı paraların sınırı olmadığını ve bunun seçim yarışına uymadığını belirten Hadimoğulları, "Seçimler, siyasi partilerin eşit koşullar içinde yapılır. Seçimlerin eşitlik ilkesine aykırı ve seçimlerin milletin hür iradesi ile yapılmadığını yıllardır millete anlatmaya çalıştık. Hatay birkaç gündür yerel seçimlerle ilgili skandallarla çalkalanıyor. Ortaya çıkan ilişkilerle artık bu sistemin çürüdüğünü sağırlar duyuyor, körler görüyor, lal olmuş diller söylüyor" açıklamasını yaptı.

CHP'nin adaylıkta Lütfü Savaş’ta ısrar edince, TİP’in de oyları bir arada tutabilmek amacıyla Gökhan Zan’ı büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterdiğini savunan VP adayı Hadimoğulları, "Gökhan Zan’ın CHP’ye seçim kayıp ettireceği CHP Genel Başkanı Özel tarafından açıklanmıştır. Bu şartlarda bazı Ak Partili isimlerinde pusuya yattığı ortaya çıkıyor. Milletin oylarıyla seçim kazanacağını söyleyen çürümüş sistemin partileri, tam burada şantaj, rüşvet, tehdit dahil her şeyi yapmaya başlıyorlar. Anlaşılan milletin oyları bu sistemde işe yaramıyormuş. Pislik yumağında olaylara karışanların değil, sistemin kendisinin sorgulanması gerektiğini söylüyoruz. Sistem partileri Türkiye’nin her yerinde aynı yöntemleri uygulamaktadır. Millet bu kumpas ve oyunlara karşı çaresiz de değildir. Zorluklar varsa Vatan Partisi var, milletimizden görev talep ediyoruz" dedi, kendisi ve partisinin adaylarına oy istedi.

Toplantıya VP'nin İskenderun adayı Mustafa Bebek, Kırıklan adayı Gönül Gökkan Kurtul, Kumlu adayı Sadık Karakaş, Belen adayı Murat Soyer, Altınözü adayı Metin Gürlek ve Dörtyol adayı Ali Başkut da katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19