Angus kokusuna ´imza´

Yurt dışından ithal edilen ve ülkeye İskenderun´daki LimakPort üzerinden de getirilen Angus cinsi canlı hayvaların oluşturduğu kokuya karşı bir yurttaş tarafından imza kampanyası başlatıldı.

GÜNCEL 17.05.2019 11:31:57 0
Angus kokusuna ´imza´

 

Akın Bodur/İskenderun
 Remzi Karpuz adlı kişi, geçen hafta başlattığı imza kampanyasında dün saat 13.00´a kadar 4 bin 412 imzaya ulaştığını belirterek, amacının komuoyu oluşturma, yetkili ve ilgililerin dikkatini çekme ve Anguslar ile onları taşıyan gemilerin çevreye yaydığı kötü kokunun önlenmesi olduğunu ifade etti.
67 yaşında ve emeki olduğunu belirten imza kampanyasını duyarlı bir vatandaş olarak başlattığını anlatan Karpuz, limana gelen angusların çevreye yaydığı pis kokulardan dolayı rahatsız olduğunu belirtti.

Kampanyaya geçen hafta başlamış
Gazetemize dün yaptığı ziyarette imza kampanyası ve amacını değerlendiren Karpuz, 'Bir birey olarak, 10 gündün tepki imzaları alarak, kamoyu oluşturmak amacıyla yola koyuldum. Şu an itibariyle 4.412 imza topladım. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle görüşmelerde bulundum, onaylar aldım' dedi.

'Denize girebilecek miyiz?'
Angus taşıyan gemilerin limana yanaşmadan önce açıkta temizleneceğini öğrendiğini de anlatan karpuz, 'O zaman deniz kirlenmeyecek mi? yaz geldi, denizde yüzebilecek miyiz? Bu angusların dışkısı tabii gübreye çevrilebilinir mi? Ya da tamamen bu sığırların gelmemesi için mücadelemizi verebilir miyiz?' değerlendirmesinde bulundu.

İmzalar 24 Mayıs´a kadar
Angusların yarattığı kokuya karşı başlattığı imza kampanyasını 24 Mayıs Cuma gününe kadar sürdüreceğini ve daha sonra İskenderun kaymakamlığına vereceğini anlatan Karpuz, topladığı imzaların üzerinde ise şu ifadeye yer verdi: 'Son bir yıldır limana gelen sığırlar yüzünden İskenderun´a pis kokular yayılıyor. Duyarlı bir vatandaş olarak çok rahatsız oluyoruz. Siz rahatsız oluyor musunuz?'
İmza kampanyasını sürdüren Karpuz, imza verenlerin duyduğu rahatsızlık ve şikayeti İskenderun Belediyesi yetkililerine de yapacağı görüşmeyle aktarmayı düşündüğünü söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19