İskenderun´da ´kültür sokağı´ çalışması

İskenderun Belediyesi, belediyenin eski başkanlarından Yusuf Civelek döneminde başlayan ve sonraki dönemde sürdürülmeyen ´kültür sokağı´ projesini yeniden uygulamaya geçirmeye çalışıyor.

GÜNCEL 28.08.2019 11:28:47 0
İskenderun´da ´kültür sokağı´ çalışması

İskenderun/SES

Kültür Sokağı projesi, Kanatlı Caddesi üzerindeki Havuzlu Çarşı paralelindeki alanda planlanıyor. Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin 10 yıl önce ´sokakta sanat´ projesiyle başlattığı ve 5 gün süren kültürel etkinlik sonrasında İskenderun Belediyesi bölgenin farkına varmış, o dönemde belediye başkanı Civelek´in girişimiyle alanda park ve düzenleme çalışması yapılmıştı. Sokakta sanat etkinlikleri kapsamında, kentte ilk kez sokakta halk oyunları ve bale gösterisi, ebru, resim ve heykel çalışması yapılmış, söyleşi ve imza günleri ile sergiler düzenlenmişti. İskenderun´da ilk kez sokakta sanat bu projeyle gerçekleştirilmiş ve kentin sokağında kültür ve sanata faaliyetler yapılmıştı.
Kentte sosyal ve kültürel anlamda bir çok projeyi hayata geçireceklerini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile belediye ve kaymakamlık işbirliğiyle eski kuyumcular çarşısı arkasında yapılması planlanan Kültür Sokağı yerinde incelemede bulundu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, alanda yapılacak çalışma hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, 'Bu bölgede ´Kültür Sokağı´ projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda aynı çevrede bulunan esnafları ziyaret ederek, görüş, öneri ve taleplerini dinledik. Bölgede ´sokak sağlıklaştırma´ çalışmaları, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları yaparak vatandaşın aileleri ile dinlenebileceği, zaman geçirebileceği farklı konseptte nezih bir sokak haline dönüştürme gayretindeyiz. Yapılması planlanan ´Kültür Sokağı´ çalışması ile bu bölgede birçok sosyal ve kültürel etkinlikler yapılabilecek. Şehri kültür, turizm ve sanat alanında ileriye taşıma gayretindeyiz. Bu kapsamda ilk günden bugüne kadar farklı çalışmalar yapıyoruz. Burada yapılacak olan sosyal projenin detaylarını ilerleyen günlerde açıklayacağız' değerlendirmesinde bulundu.
İskenderun Kaymakamlığı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaymakam İskender Yönden, belediye başkanı Tosyalı ve yardımcısı Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca ile birlikte Havuzlu Çarşı ve eski kuyumcular çarşısı arkasında yapılması planlanan Kültür Sokağı ile ilgili incelemede bulunulup, istişare yapıldığı ifade edildi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00