´Arsuz, AB standartında´

İlk, orta ve lisede eğitim başlarken, İlöğretim Haftası kutlaması ise sürüyor.

21.09.2017 10:41:21 0
´Arsuz, AB standartında´

 

İlköğretim Haftası kapsamında Arpaderesi İlkokulu ve Ortaokulu´nda düzenlenen törende konuşan Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, kentte 15 bin 706 öğrencinin öğretime başladığını belirterek, 'Arsuz´da beş anaokulu, özel ve resmi 47 ilkokul, 38 ortaokul, 18 lise, bir halk eğitim merkezi, bir özel eğitim uygulama merkezi olmak üzere toplam 88 eğitim kurumu ve 23 özel eğitim kurumu olmak üzere toplam 126 eğitim kurumu bulunmaktadır. Arsuz´da resmi okullarda bin, özel okullarda 190 olmak üzere toplam bin 190 personel görev yapmaktadır. Resmi okullarda öğrenim gören 15 bin 1 ve özel okullarda öğrenim gören 2 bin 505 öğrenci olmak üzere ilçede toplamda 17 bin 506 öğrenci eğitime devam ediyor. Yapımı devam edip bu yıl teslim edilecek 62 derslikle beraber, derslik başına düşen öğrenci sayımız 20 olacak. Bu da Avrupa ölçütlerindedir. Okullaşma oranlarına baktığımızda okul öncesinde yüzde 99,19, ilkokulda yüzde 99,98, ortaokulda 98,41 ve ortaöğretimde yüzde 61,48´dir' dedi.
Törende konuşan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, ülkenin en önemli gücü olarak tanımladığı öğrencilerin sevgiyle yoğrulması için çaba sarfedilduğini belirtti. Karasayar, 'Eğitimde 60-70 kişilik derslik ortalamasını bugün 20 kişilik sınıflara düşürdük. Öğrenciler Avrupa standartlarının üzerinde imkanlara kavuştu. Öğretmenlerimiz geçmişe nazaran daha donanımlı, daha bilgili, teknolojiye uyum sağlayan ve gençleri de o doğrultuda yetitiren arkadaşlarımız oldu. Arsuz´da göstermiş oldukları başarıda öğretmen, velil ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hatay´da 4. olmak kolay değil. Yeni bir ilçeyiz, eksiklerimiz var. İnşallah ilerleyen süreçte Arsuz´u birinci sıraya taşıyacaklarından endişem yok. Ülke olarak yeraltı ve yer üstü kaynaklarımız olabilir, çok büyük zenginliklerimiz olabilir ama insan yetiştirmemişseniz, nesillerinizi geleceğe hazırlamamışsanız bu değerlerin, bu kaynakların hiçbir anlamı olmuyor. Bunu diğer komşu ülkelerde gördük. Irak´ta petrol yatakları, petrol zenginliği var. Ortadoğu´da her türlü imkanlar var. Ama dünyaya hükmedecek, beyin gücünü kullanacak nesiller yetiştirmediğiniz zaman inanın hiçbiri bir işe yaramıyor, bir anlam taşımıyor. Bizler artık gençlerimizi öyle bir yetiştireceğiz ki, sadece Arsuz, Hatay, Türkiye için değil dünyaya hükmedecek, dünyayı tanıyacak, dünyanın geleceğini şekillendirecek gençler yetiştirmek zorundayız. Çünkü dünyanın kör olduğunu söylüyorduk. Şu anda dünya bir telefon ekranı oldu. Telefon ekranından dünyanın her yerine ulaşabiliyorsunuz, yorumlar yapıyorsunuz, projeler ve fikirler üretebiliyorsunuz' değerlendirmesini yaptı.
Öğrencilerin şiir okuyup, halk oyunları oynadığı törende konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise şunları söyledi: 'Arsuz olarak 15 ilçe arasında eğitim sıralamasında 4. sıradayız. Bir çok devasa ve köklü ilçeler arasında bu sırada olmamaz bizi mutlu ediyor.'
Hatay Milletvekili Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Müdürü Mehmet Tuğrul ve AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur da, dün Azganlık Organize Sanayi ilkokulu ve Bekbele Gediksaray İlkokuluna ziyaret edip, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Ziyarette konuşan Dingil, 'Eğitim için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu konuda çok hassas davranıyor ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Zaman zaman okullarımıza ziyarette bulunuyor, imkânlar ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. Belediyecilik sadece alt yapı, üst yapı hizmeti gerçekleştirmek değildir. Sosyal anlamda da hizmetler verebilmektir” dedi.


Anahtar Kelimeler: Arsuz standartında

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00