Arsuz “Akdeniz´in en güzel 10 sahil kasabası' listesinde

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, seyahat yazarları, televizyon programcıları, gazeteciler, köşe yazarları, seyahat danışmanları gibi önemli pek çok ismin jüri üyeliği yaptığı ´Akdeniz´in en güzel 10 sahil kasabası´ listesine Ar

9.08.2017 10:31:33 0
Arsuz “Akdeniz´in en güzel 10 sahil kasabası

 

Harika kumsallar, plajlar, mavi ve yeşilin buluştuğu yerleşimler, tarihi antik kentler, mağaralar, eğlence merkezleri ve mutfak lezzetleriyle öne çıkan yerleşim yerleri arasında Kaş, Kalkan, Tekirova ve Narlıkuyu´nun ardından Arsuz´un dereceye girmesinin gurur verici olduğunu kaydeden Başkan Culha, 'Akdeniz kıyısında oldukça ihtişamlı bir ilçe olan Arsuz yemyeşil dağlar, masmavi deniz ve gökyüzü arasında adeta bir cennet adasıdır. İlçenin ortasından geçen ve büyüleyen bir güzelliğe sahip olan Arsuz Çayı, bereketli toprakları, tarih kokan sokakları, doğal yapısı, kültürel mirası, turizm zenginliği ile Hatay´ın nazar boncuğu olan Arsuz´un saklı güzelliklerinin keşfedilmesi bizleri sevindiriyor. Bugün, Akdeniz´in en güzel sahil kasabaları arasında ilk 5´te yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Tanıtımı ulusal ve uluslararası platformlarda sürecek…
Bunu başlangıç olarak gördüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Culha, Türkiye´nin en önemli turizm ilçeleri arasında olmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası platformda Arsuz´u en iyi şekilde tanıtmayı sürdüreceklerini ifade etti. Culha, şu değerlendirmeyi yaptı: “Arsuz´un ´Akdeniz´in en güzel 10 sahil kasabası´ sıralamasında 5.olarak tanımlanması, “Önce İnsan” düşüncesi ile hayata geçirdiğimiz doğa dostu projelerle, yurt içi ve yurt dışı tanıtım fuarlarında bıraktığımız izlerin tanıtım anlamında ne kadar doğru yönde çalışmalar yaptığımızı gözler önüne seriyor. Bundan sonraki hedefimiz; turizmdeki tanıtım ve kaliteli hizmet çıtasını daha da yükseltmek ve daha üst sıralarda yer almaktır.”
Hürriyet Gazetesi´nin Seyahat ekinin 'Akdeniz´in en güzel 10 sahil kasabası' listesinde Arsuz´un beşinci sırada gösterilen Arsuz´un tanıtımı şöyle yapıldı: ”Bozulmamış mimari dokusu, doğası, her şeyin doğalını yiyebileceğiniz mekanları ve sakinliğiyle dikkat çekiyor. Kültür ve denizin bir arada olduğu Arsuz´da doyasıya yüzdükten sonra Maryo Hanna Kilisesi, Meryemana Havuzu ve Arsuz Kalesi´ni gezmelisiniz.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00