Arsuz Belediyesi´nden ‘psikolojik destek´

Arsuz Belediyesi bünyesinde, bölgede yaşanan yangın sonrası ihtiyaç duyan bireylerin başvurup destek alabileceği Acil Psikolojik Destek Hattı kuruldu.

GÜNCEL 23.10.2020 08:13:50 0
Arsuz Belediyesi´nden ‘psikolojik destek´

9 Ekim´de Belen´de başlayan ve Arsuz´un; Nardüzü, Karaağaç, Nergizlik, Karahüseyinli ve Kışla mahallelerinde maddi ve manevi hasarlara yol açan yangının, vatandaşlar üzerindeki psikolojik etkisini aza indirmek amacıyla, yangından etkilenen vatandaşlara psikolojik destek de verilecek.

Yangın felaketinin özellikle çocuklar üzerindeki etkisinin daha fazla olduğunu belirten Belediye Başkanı Asaf Güven, “Belen Sarımazı´da başlayan ve Arsuz, İskenderun ilçelerini de kapsayan büyük bir yangın felaketini atlattık. Elbette bizi sevindiren insani can kaybının yaşanmaması oldu. Ama maalesef ormanda yaşayan yabani hayvanların çoğu yanarak can verdi. Yangından yerleşim yerleri de çok fazla etkilendi. Evi, bağı bahçesi yanan vatandaşlarımız oldu. Bizler de belediyemizin imkânları doğrultusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız. Bunun yanında psikolojik olarak etkilenen vatandaşlarımıza, özellikle de çocuklarımıza psikolojik destek vermek amacıyla acil destek hattını oluşturduk. Burada Psikolog Taner Tarık Sucu arkadaşımızı da teşekkür ediyorum, gönüllü olarak bize destek verecek. Desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımız bizi 444 7 922 numaralı Acil Destek Hattımızdan arayarak randevu talebinde bulunabilirler. Bizler de evlerine kadar gidip bu hizmeti ücretsiz bir şekilde vereceğiz. Burada amacımız özellikle yangın felaketinin yaratmış olduğu manevi zararın en aza indirilmesini sağlamaktır” dedi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00