Arsuz CHP mazbatayı aldı

Geçtiğimiz Pazar günü ilçe kongresini gerçekleştiren CHP Arsuz İlçe yönetimi, dün sabah mazbatasını İlçe Seçim Kurulu´ndan teslim alarak resmen göreve başladı.

8.12.2017 11:46:43 0
Arsuz CHP mazbatayı aldı

 

Seçimlere ilişkin yapılan itirazların da karara bağlandığı CHP Arsuz ilçe seçimine ilişkin oy pusulasının uygun olmadığı, 3.aday adayının zorla vazgeçirildiği iddiası yanında oy kullanma kabinlerinin üzerinde yeralan kameralarla ilgili ilçe seçimine itirazda bulunulmuştu. İtirazları görüşen ve yerinde inceleme yapan ilçe seçim kurulu itirazları kesinleştirerek dün sabah Av. Faik Çekin yönetimine mazbatasını teslim etti.
Oy kullanma kabinlerinin gösterilen 2 farklı yere karşın, sandık kurulu tarafından güvenlik açısından yeni bir yer belirleyerek kurulduğu, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da yapılan incelemede salon hizmete açıldığından bu yana kameraların kullanılmadığı, bir hard diske bağlı olmadığı ve oy kabinini doğrudan görmediği yönündeki tespitin ardından İlçe Seçim Kurulu, seçimi sonuçlandırarak mazbatayı verdi.

Öte yandan İlçe Başkanlığı´na aday olan ve seçimde 125 oy alan aday Mahmut Şirin, kameraların bulunduğu alanda oy kullanma kabinlerinin kurularak delegelerin baskı altına alındığı iddiasında bulundu. Seçimin güvenlik ve gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı itirazın inceleme sonucuna göre karara bağlanmasına karşın konuyu üst mercilere taşıyacağını açıkladı. Konuyu sosyal medya hesabından da paylaşan Şirin, YSK´ya da başvuruda bulunacağını belirterek, “İtirazım ‘kamera çalışmıyor´ gerekçesiyle reddedildi. Kamera çalışmıyor alsa dahi delegeler nereden bilebilir?” diye sordu.


Anahtar Kelimeler: Arsuz mazbatayı aldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04