Arsuz, Çukurova Belediyeler Birliği üyesi

Arsuz Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında toplanan meclis, gündemindeki beş maddeyi görüştü.

12.09.2017 11:09:06 0
Arsuz, Çukurova Belediyeler Birliği üyesi

 Meclis, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nün 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili iki maddesi ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili iki maddeyi imar komisyonuna havale ederken, Arsuz Belediyesi´nin Çukurova Belediyeler Birliği´ne üye olmasını da oybirliğiyle kabul etti. Çukurova Belediyeler Birliği Meclis Üyeliğine Şevket Köybaşı, Faiz Ekenel ve Özcan Aslan ası üye olarak, Semir Korkmaz da yedek üye olarak seçildi. Meclis, Arsuz Devlet Hastanesi´nin yapımını sağlamak amacıyla imar planı değişikliğininin adımını da attı. Arpaçiftlik 275 ve 276 parsellerle ilgili arazide büyükşehir meclisinde yapımı tamamlanarak onaylanan ve Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu´ndan da uygun görüşü alınan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı´na göre hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı´nın onaylı 1/5000´lik plana uygun olduğu ve bu plan için de Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu´ndan uygun görüşünün alınması kararı aldı. Mecliste konuşan Culha, Arsuz Devlet Hastanesi yapımı ile ilgili tespit edilen arazinin SİT alanı içerisinde olması ve burada oluşacak trafik yoğunluğunun mevcut Arsuz´un altyapısının kaldıramayacağı gerekçesiyle uygun görmediklerini ve yer değişikliği önerdiklerini belirterek, kaymakamlık ve ilgili kurumlarının bu konudaki taleplerinde olumlu olmaları nedeniyle halkın mağduriyetini gidermekye çalıştıklarını ifade etti. 

Meclis, Arsuz Belediyesi 1. Etap Karaağaç, Nardüzü, Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerine bitişik İskenderun ve Belen ilçe belediyeleri planları ile uyum sağlanarak mahallelerin kesiştiği alanlardaki imar planı uyuşmazlıklarının tespit edilerek 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri de oybirliğiyle kabul etti. Arsuz Belediye Meclisi, ekim dönemi toplantısına 03 Ekim Salı günü başlama kararı aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22