Arsuz festivale hazır

Arsuz´ta 12 dalda 100 etkinliğin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği Arsuz Doğa ve Su Suporları Festivali ARSUZFEST, 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

GÜNCEL 3.09.2018 10:59:39 0
Arsuz festivale hazır

Sadet Berkyürek-Elif Günay/İskenderun

 Festival programını proje ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda paylaşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Her geçen yıl daha da geliştirerek daha profesyonelce ve geniş katılımlarla geleceğe taşıyacağız” dedi.
ARSUZFEST´in Besime Mare´de yapılan tanıtım toplantısında katılımcılara doğa ortamında kamp imkanı sunulduğunu, gündüz yapılacak spor etkinliklerinin akşam saatlerinde sosyal ve kültürel etkinliklerle devam edeceğini kaydeden Kaymakam Sarı, bu yıl artan destekçi kuruluş sayısının yanı sıra Kültür Bakanlığı´nın da katkı vereceğini belirtti. Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Jandarma komutanı Mehmet Emin Albayrak ile Kaymakamlık Proje Ofisi ekibinin de katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Kaymakam Sarı, festivalin kentteki tüm kurumlar, meslek örgütleri ve iş dünyasının ortak katkısıyla gerçekleştirileceğini belirtti.
İşyerleri ve esnafın destek tekliflerinin devam ettiğini de kaydeden Kaymakam Sarı, “Geçen yılın desteğinin cesaretiyle bu yıl festival süresini bir gün daha uzatarak ve bilinen isimlerle misafirlerimizin karşısına çıkacağız” dedi. Katılımcıların yamaç paraşütünden dalışa bir çok faaliyete katılma imkanı bulacağını da sözlerine ekleyen Sarı, kentin fiziki eksikliklerinin tamamlanması yönünde kurumlarla yürütülen ortak çalışmalara dikkat çekerek, Arsuz Belediyesi işbirliği DOĞAKA´nın desteğiyle Rosus Antik Kent Projesi´nin önemli bir çekim merkezi oluşturacağını, plaj projesinin de diğer önemli çalışmayı oluşturacağını ifade etti. Yeni cazibe merkezleri üzerinde de çalışma yürütüldüğünü aktaran Kaymakam Sarı, tüm Hataylıları Arsuz festivaline beklediklerini söyledi.

Kentin Turizm Haritası oluşturuluyor
Arsuz´un turizm potansiyelini hazırlıklarını sürdürdüklerini turizm haritası ile de destekleyeceklerini söyleyen Kaymakam Sarı, harita üzerinden Arsuz´da gezi programı oluşturulmasının mümkün olabileceğini, haritanın geliştirilerek tüm turistik şehirlerde olduğu gibi gelenlerin önemli bir ihtiyacına cevap oluşturmasını hedeflediklerini vurguladı.

Festival kurum ve kuruluş desteğiyle…
Etkinlik programlarının bir kısmının kurum ve kuruluşların kendi bütçelerinden karşılandığını, konaklama ve ulaşım konusunda da katkı verildiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Sarı, geçen yılın festivalin 40 bin lira civarında bir bütçeyle tamamlandığını, bu yılın bütçesinin katkılarla 70 ila 100 bin lira civarında oluşacağını söyledi. Sarı, Kültür Bakanlığı´ndan da festival için kaynak aktarılacağını belirtti.

Culha: Arsuz festivaller şehri…

Festivalin Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi´nin işbirliği ile Gözcüler sahili alanında kulüpler, sporcu toplulukları ve bağımsız misafirlerin katılımıyla hayat bulacağını belirten Belediye Başkanı Nazım Culha da, etkinliklerlerin kentin turizmde hakkettiği yeri almasına katkı sağlayacağını, bunun ulusal düzeyde yansımalarını gözlemleyebildiklerini kaydetti. Arsuz´un bir festivaller şehri olma yolunda önemli mesafeler alındığını da sözlerine ekleyen Culha, yaşanan ekonomik daralmanın yanında Ortadoğu coğrafyasındaki sıkıntıların da yansımanının yürütülen çalışmalarla hafifletilmesinin amaçlandığını söyledi. Etkinlik ve festivallere Kaymakamlığın en büyük katkıyı koyduğunu ifade eden ve kurumlarla birlikte kent dinamiklerinin desteğine işaret eden Başkan Culha, kentleşme ve kent kültürünün oluşturulmasında önemli mesafeler alındığını, alt ve üst yapı yatırımlarıyla kentin ihtiyacı yatırımların hayata geçirildiğini aktardı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23