Arsuz Höyük´te ÇED toplantısı yarın

Arsuz Kaymakamlığının 15 günlük yasağından muaf tutuldu

GÜNCEL 17.03.2021 07:26:13 0
Arsuz Höyük´te ÇED toplantısı yarın

Arsuz´un kırsal kesiminde bulunan Hüyük mahallesinde oluşturulması planlanan maden sahası için yarın ÇED süreci kapsamında halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Yöre halkı ile siyasiler ve sivil toplum kuruluşları, Hüyük ve yöresinde maden kurulmasına tepki gösteriyor. Bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı ortak açıklamada, yetkililer, yapılan yanlıştan vazgeçilmeye çağrıldı. Arsuz Kaymakamlığının koronavirüs nedeniyle 15 gün süreyle her türlü etkinliği yasakladığı Arsuz´da, ÇED toplantısı bu yasaktan muaf tutuldu.

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Serkan Topal ve Barış Atay Mengüllü ile Samandağlı olan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Höyük Mahalle Dayanışması, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu, Arsuz Belediyesi Meclisi CHP Üyeleri Sadet Berkyürek ve Mustafa Gökpınar, Cemevi, Akad, Tunceliler Dayanışma Derneği, Culhalılar Yardımlaşma Derneği, İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi, Yaşam Platformu, İskenderun Kadın Platformu, Bakkallar ve Bayiler Odası, Eğitim-İş, Eğitim-Sen Arsuz Emekli-Sen, CHP, HDP, Sol Parti, EMEP, TKP, TİP, SYKP, Sosyal Haklar Derneği, Arsuz Dayanışma Ağı ile mimar Ercüment Kimyon´un imzası bulunduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: 'Suyumuza, doğamıza, yaşam alanlarımıza dokunmayın. Arsuz´un Höyük mahallesinde yapılmak istenen maden ocağı için 18.03.2021 Perşembe günü ÇED toplantısı yapılmak isteniyor. Orada yaşayan vatandaşların, yaşam savunucularının ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının doğanın ölümü demek olan maden ocağına karşı yaptıkları bütün itiraz ve şikayetleri görmezden gelen yetkililer ülkemizde ve bölgede artan vaka sayıları ve pandemiye rağmen ÇED toplantısını yapmak istiyor. Arsuz Kaymakamlığı maden ocağına karşı yapılacak bütün eylem ve etkinlikleri pandemi gerekçesi ile 15 gün boyunca yasaklarken, ÇED toplantısını bu yasaklardan muaf tutuyor. Herhangi bir etkinlikte bulaşan virüs ÇED toplantısında bulaşmaz mı? Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: Bu aldığınız kararı geri çekin, Arsuz´da maden ocakları istemiyoruz. Doğamıza, suyumuza, ormanlarımıza ve yaşam alanlarımıza sahip çıkacağız.'

Yörede kurulması planlanan madene karşı kampanya başlatan Hüyük mahallesi sakinleri de hazırladığı bildiride, 'Bölgemizde açılması planlanan her türlü maden sahasına ´hayır´ diyoruz. Ormanlık arazinin taşlanarak, ağaçların ve yaban hayatının talen edilmesine ´hayır´ diyoruz. Fay hattı üzerinde bulunan deprem bölgesinki bölgede günde 16 dinamitin patla-tılmasına ´hayır´ diyoruz' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00