‘Arsuz istismar davası´ ertelendi

Arsuz´da iki torununu istismar ettiği iddiasıyla yargılanan ve Yargıtay tarafından cezası bozulan failin duruşması 6 Ekim´e ertelendi. Avukat Mehtap Sert, üst mahkemelerin verdiği kararlarla aile içi cinsel istismarın aklanmaya çalışıld?

GÜNCEL 30.06.2021 18:11:00 0
‘Arsuz istismar davası´ ertelendi

Arsuz´da yaşayan C.Ö.´nün, 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununu 5 ila 6 yaşlarındayken cinsel istismar etme suçundan İskenderun 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nce yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz yargılanan C.Ö., 17 Ocak 2020´de görülen karar duruşmasında “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçundan her iki çocuk için ayrı ayrı toplam 23 yıl hapis cezası verilerek, tutuklandı. 

İskenderun 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nce verilen karara karşı C.Ö.´nün avukatı tarafından Adana Bölge Adliyesi Mahkemesi 12´nci Ceza Dairesi´ne yapılan istinaf başvurusu reddedilerek, ceza onaylandı. Sanığın avukatı Yargıtay´a başvurdu. Dosyayı karar bağlayan Yargıtay, sanık ile çocukların annesi arasında husumet olduğunu iddia ederek, sanığa iftira atıldığına hükmedip, verilen cezayı kız çocuğu yönünden bozup, sanığın yeniden yargılanmasını istedi.

Sanığın tahliyesine karar veren Yargıtay, davanın yeniden görülmesi için dosyayı İskenderun 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderdi.

2 dosyaya birleştirme kararı

Davanın 2´nci duruşmasına İskenderun 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanık C.Ö. ve avukatı, mağdur çocuğun ailesi ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme, Adana Bölge Adliyesi Mahkemesi 12´nci Ceza Dairesi´nin yönünden de kararı bozup birleştirme kararının verildiğini belirterek, 2 dosyayı birleştirme kararı aldı. Mahkeme heyetinin bu karardan çekilmesini isteyen avukatların talebi de reddedildi. Önceki duruşmada sanığa dair beraat mütalaası sunan savcılık, Yargıtay´ın erkek çocuğa dair verdiği bozma kararına karşı tekrardan mütalaa hazırlanması için ek süre talep etti. Talebi kabul eden mahkeme, duruşmayı 6 Ekim´e erteledi.

Av.Sert: Çocuğa yönelik istismarın affına geçit verilmemeli

Dava sonrası hukuki sürece dair konuşan Av.Mehtap Sert, son dönemde üst mahkemelerin verdiği kararların cinsel istismarı aklar bir pozisyona geldiğini belirtti. “Elmalı Davası” olarak bilinen davayı ve benzer davaları hatırlatan Sert, “Yine Adana´da babası tarafından istismar edilen çocuklar da aynı pozisyondadır. Yüksek mahkemeler bize şunu söylemek istiyor, ´istismar aile içinde yaşanmışsa; kol kırılır yen içinde kalır. Bunu adli makamlara taşımayın.´ istismarın delile bağlanması gerektiğine dair yeni bir yargı reformu geliştirmeye çalışmaktadırlar. Bu da 18 yaşından küçük istismara uğramış çocukların istismarcıların affına neden olacaktır. Çocuğa yönelik istismarın affına geçit vermemek için burada mücadelemizi devam ettiriyoruz' diye konuştu.

Duruşmanın ardından İskenderun Adliyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya İskenderun Kadın Platformu üyeleri ile İHD İskenderun Şubesi Eş Başkanları Coşkun Selçuk, Ayten Eröksüz ve Yönetim Kurulu üyesi Adil Bahtiyar da katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00