Arsuz Seferihisar´la kardeşşehir yolunda

Türkiye´nin ilk CITTASLOW/Yavaşşehir Seferihisar Belediyesi ile Arsuz Belediyesi kardeş şehir süreci başlattı.

GÜNCEL 22.02.2020 09:46:09 0
Arsuz Seferihisar´la kardeşşehir yolunda

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, iki kentin kardeşşehir olması yönünde süreci başlattıklarını açıkladı. Güven ve Yetişkin, kardeşşehirle ilgili kararlarını Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi´nin açılışında açıkladı.

Arsuz Kaymakamlığı salonunda dün gerçekleştirilen Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi´nin açılış bölümünde katılımcılara ortak kararlarını açıklayan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Güven, “Seferihisar biliyorsunuz bir çok konuda, özellikle kadınların, dezavantajlı kesimin hem ekonomiye hem meslek edinmeleri yönünde Türkiye´de öncü şehirlerden bir tanesidir. Bu konuda deneyimliler. uygulamada ileriler. Bizim hedeflerimizden biri de bu yönde. Bizim Seferihisar Belediyesi´nden öğreneceğimiz, ortak yapacağımız çok şey var. O nedenle biz başkanlar olarak aramızda kardeş şehir olma kararı aldık. Bu müjdeyi size burada vermek istedik” dedi.

Yetişkin: Ortak paydalarımız çok fazla

Arsuz Belediyesi´nin, Arsuz Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği Akıllı Şehirler Zirvesine katılmak üzere geldiği Arsuz´da kardeşşehir olmayı görüşerek karar aldıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, iki kent çok fazla ortak payda bulunduğunu söyledi. Yetişkin, şöyle konuştu: “Ben Seferihisar Belediye Başkanı olarak burada ağırlanmaktan ve sizlerle beraber olmaktan gurur ve mutluluk duydum. Bu daveti aldığımda heyecanla bu günü bekledim. Çünkü, bu bölgeye hiç gelmemiştim. başkanımızla da burada tanışma fırsatı bulduk. Çok fazla ortak paydamızın olduğunu görüyoruz. Bundan faydalanalım istedik. Böyle birşeyi başlatalım istedik. Sağolsun başkanım da kabul etti. Nasip olursa meclislerimizde kararlarımızı alıp kardeş şehir olacağız. İki belediyemiz adına da şildiden hayırlı uğurlu olsun.”

Güven: Akıllı kentler arasında olacağız

Arsuz´da ‘akıllı kent´ uygulamalarına yönelik adımlar atacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Güven, bunun bekleyen hizmetleri ertelemeleri anlamına gelmeyeceğini söyledi. Güven, “Hem alt yapımızı yapacağız hem yollarımızı asfaltlayacağız hem de çöpü kaldıracağız. Ama buna paralel Arsuz halkının hakettiği rahatlığı ve konforu sağlayacak akıllı uygulamalarla birlikte gideceğiz. İlk adımı burada beraber atıyoruz. Bilim insanlarını, deneyimleri olan belediyeleri, teknik elemanları, idarecileri biraraya getirdik, sunumları olacak, yeni teknolojileri göreceğiz. Buradan biz dersler alarak kendimize bir yön çizerek Arsuz´u akıllı kentler içerisinde önemli bir yere oturtturmaya çalışacağız” diye konuştu.

Sarı: Akıllı uygulamalar artık kaçınılmaz

Ankara´da Ocak ayında tanıtılan Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı´nın ardından ilk çalışma özelliği de taşıyan zirvenin açılışında konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, akıllı şehir uygulamalarının ‘kıt kaynaklarla maksimum fayda´ sağlamayı getirdiğini ve bunun küreselleşen dünyada kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Kaymakam Sarı, şunları dile getirdi: “Akıllı kent dendiğinde aklımıza akıllı çevre, akıllı bina, altyapı, insan, sağlık, ulaşım, yönetim geliyor. Dolayısıyla şunu görüyoruz ki, küreselleşen dünyada bu kaçınılmaz bir şey. Kentsel verilerin bilişim sistemlerine entegrasyonu bütün büyük kentlerde, iddialı kentlerde gördüğümüz gelişmeler ve ilimizde ve ülkemizde güzel örneklerini de görüyoruz. O nedenle bugünkü zirveyi çok önemsiyorum. Bu zirvenin Arsuz için de, akıllı şehirleşme yönünde güzel yenilikler getirmesini diliyorum.”

/resimler/2020-2/22/1849108452844.jpg


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29