Arsuz şehidi törenle uğurlandı

Arsuz´a bağlı Hacıahmetli ve Karagöz arasındaki kırsal bölgede terör örgütü tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur için memleketi Samsun´un Salıpazarı ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

HATAY 29.03.2018 10:12:28 0
Arsuz şehidi törenle uğurlandı

 

Hatay´dan törenle gönderilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tokur´un cenazesi Salıpazarı İlçe Devlet Hastanesi morgundan alınarak Fatih Camii´ne getirildi. Buradaki cenaze törenine Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehidin annesi Nazmiye ve babası Sebahattin Tokur, şehidin 1 yıllık eşi Melike Tokur (25), şehidin 3 kardeşi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tokur için öğlen namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Ardından cenaze Kalfalı Mahallesi´ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
2 yılllık asker olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Tokur, Ankara´da görev yaparken geçici görevle Hatay´a gönderilmişti.

Valilikten başsağlığı
Hatay Valisi Erdal Ata, Arsuz kırsalında gerçekleştirilen arama tarama faaliyetinde ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Samet Tokur´un ailesine başsağlığı diledi.
Pazartesi günkü operasyonun ardından 27 Mart Salı günü arama tarama faaliyeti yapmak üzere bölgeye Jandarma birimlerinin sevk edildiği, ‘faaliyet esnasında yaralı bir teröristin açtığı ateş sonucu bir JÖAK personeli ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı´ bilgisini paylaşan Hatay Valiliği, “Çıkan çatışma sonucunda yaralı terörist ile birlikte bir teröristin daha cesedine ulaşılarak, aralarında Demhat kod adlı grup liderinin de olduğu toplam 8 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Jandarma personeli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı dileriz” açıklamasını yapmıştı.

Culha´dan başsağlığı mesajı
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Özel Harekât (JÖH) Uzm. Çvş. Samet Tokur´un şehadet haberinin tüm ülkeye üzdüğünü belirtti. Culha, şehidimizin ailesine ve ülkeye baş sağlığı diledi.

TSK: Roketatar ve el bombası yakalandı
Terörle mücadeleye ilişkin Genelkurmay Başkanlığı´nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmede de, “Hatay/Arsuz´da, icra edilen operasyonda beş adet M-16 piyade tüfeği, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG 7 roketatar silahı, iki adet tabanca, 12 adet el bombası, 950 adet muhtelif çapta fişek ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22