Arsuz turizm sezonunu ´proje´ ile açtı

Arsuz´da turizm sezonu Rhossus Antik Kent ve Arsuz Eski Köyiçi Sokak İyileştirmesi Projesiyle başlatıldı. Hedef, ´Arsuz Eski Köyiçi Sokak´ düzenlemesi yapılan Akdeniz Caddesi´ni çekim merkezine dönüştürmek.

GÜNCEL 25.06.2021 21:42:05 0
Arsuz turizm sezonunu ´proje´ ile açtı

Arsuz Belediyesi, Arsuz Kaymakamlığı ve DOĞAKA işbirliğinde hayata geçirilen Rhossus Antik Kent ve Arsuz Eski Köyiçi Sokak İyileştirmesi Projesi, bugün yapılan etkinlikle başlatıldı. 

Bugün saat 17.00´dan itibaren başlatılan uygulama ile Rhosus Antik Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi mevkiinde bulunan Akdeniz Caddesi pazartesi sabahına kadar trafiğe kapatılacak. Uygulama turizm sezonu süresinde devam edecek. 

Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile tamamlanan Rhossus Antik Kent projesi kapsamında Eski Arsuz Köy İçi olarak bilinen Akdeniz Caddesi araç trafiğine kapatılarak yaya trafiğine açıldı. Uygulama Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven,  Arsuz kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Arsuz Belediyesi Eski Başkanı Nazım Culha, Birim Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş ve kokteylle başlatıldı.

Meydandan cadde boyunca yürüyerek yeni düzenlemeyi birlikte inceleyen grup, yayalaştırılan caddede caz müziği ile karşılandı. Uygulamanın başlatılması dolayısıyla ilk konuşmayı yapan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, projenin kentin tanıtımı gerçekleştirilecek önemli bir adım olarak nitelendirdi. Sokak sağlılıklaştırma projesinin caddenin yayalaştırılması ile devam ettirildiğini belirten Başkan Güven, “Hep birlikte Arsuz´u sahipleneceğiz. Arsuz ‘un neresinde ne yapılırsa yapılsın Arsuz´a yapılıyor. Hepsine sahip çıkmak gerekir” dedi.

CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin, projenin başlangıç olduğunun ve sürdürülmesini umut ettiklerini ifade etti. Milletvekili İsmet Tokdemir de bu projenin yanı sıra Yat Limanı ve HADO ile Serinyol - Madenli arasındaki yolun da bitmesi ile de Arsuz´da turizmin daha da canlanacağını kaydetti.

Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, projenin bir ayağını Arsuz Kent Konseyi olduğunu ve projeye katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Sayek, “Yaptığımız toplantılarda bu projenin kalıcı olması ve Akdeniz Caddesinin bu projenin başlangıcı olmasını diliyoruz. Çünkü bizim temel amacımız Arsuz´un kültürel mirasını korumaktır. Bunun için de projeler üreteceğiz” diye konuştu.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da konuşmasında proje süreçlerini paylaşarak, 1 milyon 125 bin lira bütçeli Rhossus Antik Kent projesi kapsamında 2 sokakta çeşitli peyzaj düzenlemeleri ve 48 evin dış bakım çalışmalarının yapıldığını aktardı.

Akdeniz Caddesi Cuma günleri saat 17:00´den pazartesi sabahına kadar araç trafiğine kapatılacak. Ziyaretçiler yakınlarındaki yollara ve otoparklara araçlarını park ederek; kafeler, restoranlar, hediyelik eşya-takı, doğal ürünler stantlarının ve sokak müziğinin yapıldığı ski Arsuz köy içi bölgesini gezebilecek.

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00