Arsuz ve Dörtyol´da 9 hektarlık orman yandı

Hatay´da ormanların yanması devam ediyor.

GÜNCEL 7.09.2018 10:18:27 0
Arsuz ve Dörtyol´da 9 hektarlık orman yandı

Akın Bodur/İskenderun

Son iki günde Arsuz´un kırsalında yer alan Derekuyu, Haymaseki ve Helvalı mahallesi ile Dörtyol´un Karakise mahallesi kırsalında, toplam 9 hektarlık ormanlık alan yandı.

Ahırda çıkan yangın ormana sıçradı
Arsuz´un Derekuyu mahallesindeki orman yangınına havadan 2 helikopter, karadan 12 arazöz, 2 dozer, 100 işçi müdahale etti. Yangında 4 hektarlık orman yandı. Üç saatte kontrol altına alınan yangın alanında söndürme ve soğutma çalışması yapıldı. Arsuz´un Haymaseki mahallesindeki bir ahırda çıktığı belirtilen yangın, ormana sıçradı. Havadan 2 helikopter, karadan da 10 arazöz, 1 dozer, 1 greyder, 50 işçi, 3 teknik elemanın müdahale ettiği yangında 3 hektarlık orman yok oldu. Yangında Seher Çetinkaya adlı yurttaş yaralandı; ahırda bulunan 1 inek de telef oldu. Arsuz´un kırsal alanındaki mahallelerden Helvalı yöresindeki ormanlık alanında da dün akşama doğru yangın çıktı. Yangına havadan 1 helikopter, karadan da 1 tim müdahale etti.Helvalı yöresindeki 4 hektarlık alan yandı.
Dörtyol´un kırsalında bulunan Karakise mahallesindeki ormanlık alanda çıkan orman yangınına havadan 1 helikopter, karadan ise 3 arazöz ve 1 su tankı ile müdahale edildi. Yangında 1 hektar yok oldu.
Hatay´ın da sorumluluk alanında bulunduğu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, orman yangınlarına karşı 70 ayrı noktada teyakkuz halinde bulunduklarını, ekiplerin sürekli görev başında olduğunu ve kara ve havadan keşifler yaparken, zaman zaman belediyelerin alanına giren yangınlarda da itfaiyeyeye destek verdiklerini ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23