‘Arsuz yolu açılsın´ kampanyası

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, Arsuz- Samandağ arasındaki sahil yolunun açılması amacıyla imza kampanyası başlattı.

1.12.2017 10:39:54 0
‘Arsuz yolu açılsın´ kampanyası

change.org üzerinden de destek verilebilecek Arsuz-Samandağ yolunun açılmasına yönelik kampanya ile ilgili destek talebiyle ziyaretlerini de sürdüren Dernek Başkanı Hasan Arslan, “Arsuz şu an çıkmaz sokaktır. İlçemize gelen konuklarımız Samandağ ve Yayladağı´na gitmek için tekrar İskenderun´a dönmek Belen üzeri gitmek zorundalar. Samandağ´dan gelen tarım ürünleri uzak mesafe katetmek zorundalar” dedi.

Arsuz ile Samandağ arasındaki yolun açılmasının iki ilçe arasındaki mesafeyi kısaltacağını belirten, bunun ekonomide ve turizmde evrensel sevginin yakalanmasında önemli katkısına vurgu yapan Başkan Arslan, yolun açılmasının doğal yaşam alanlarına olumsuz etkilerinin ise belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının duyarlı davranıp kamuoyu oluşturmasıyla asgariye ineceğini savundu.

“Arsuz şu anda çıkmaz sokaktır” diyen Hasan Arslan, derneğin 2. Başkanı Metehan Sakallı ile kampanya ile ilgili bilgi vermek ve destek istemek üzere gerçekleştirdiği ziyarette de, şu değerlendirmeyi yaptı: “Arsuz ile Samandağ yolunun açılması iki ilçe arasındaki yolu kısaltacağı gibi iki ilçe arasında ekonomiye katkısı ve turizmde evrensel sevginin yakalanmasında önemli yer teşkil edeceği kuşkusuzdur. İki ilçenin doğal ve tarihi değerlerinin yeterince tanıtımı yapıldığı takdirde turizme olumlu katkılarının olacağı gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız. Bunun sonucunda inanç turizmi canlanacak ve yöre halkına ekonomik olarak dönecektir. Yolun açılmasının olumsuz etkileri doğal yaşam alanlarının olumusuz etkileneceği ama belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının duyarlı davranıp kamuoyu oluşturduğunda bu olumusuzluklar asgariye inecektir. Arsuz şu an çıkmaz sokaktır. İlçemize gelen konuklarımız Samandağ ve Yayladağı´na gitmek için tekrar İskenderun´a dönmek Belen üzeri gitmek zorundalar. Samandağ´dan gelen tarım ürünleri uzak mesafe katetmek zorundalar. Çıkmaz sokak olmaktan kurtulduğumuzda tüm bu olumsuzluklar ortadan kalkacaktır.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00