Arsuz OSB’ye destek istedi

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, AKP Hatay Il Başkanı Adem Yeşildal, milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Hüseyin Şanverdi'den Arsuz Pirinçlik'te ön talepleri toplanmaya başlanan OSB için destek istedi.

24.11.2022 09:00:00 0
Arsuz OSB’ye destek istedi

İskenderun/SES
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, milletvekili Hüseyin Şanverdi, AKP İl Başkanı Adem Yeşildal, il ve ilçe yönetimi ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine kutlama ziyaretinde bulundu. AKP heyetini İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yılmaz, Meclis Başkanı Zeki Altun ve YK üyeleri karşıladı.

Amanos Tüneline raylı sistem 
Amanos Tüneli ve Hassa OSB hakkında bilgi veren milletvekili Yayman, Amanos Tünelinin raylı sistemle açılacağını bildirdi. İTSO yönetimini kutlayan Yayman,  “Ak Parti olarak ilimizin ve bölgemizin sorunlarının çözümü noktasında el birliği ile çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışacağız. Sizler üreten, istihdam sağlayan bölgemiz ekonomisine katma değer sağlayan bölgemiz ekonomisinin lokomotiflerisiniz. Hatay genel anlamda ülkemizin çelik üssü. Bunun yanında liman şehri olan İskenderun stratejik öneme sahip bir şehirdir. Bölgemizin ekonomik sosyal yönden gelişmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi lazım. Bu projelerin en önemlilerinden birisi olan Hassa Amanos Tünel projesidir. Bu konu o kadar konuşuldu ki artık konuşma zamanı değil, kazmayı küreği elimize alıp vurma ve temel atma aşamasına gelmemiz gerekiyor” dedi. Hassa Tünel projesinin hayata geçirilmesi ile Hassa Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’nin 2. Büyük Organize Sanayi Bölgesi olacağını ve ön talepleri toplamaya başlayacaklarını aktaran milletvekili Yayman, Hassa OSB’de yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edilebileceğini, bütün Ortadoğu’nun lojistiğinin yapılacağı bir merkez haline geleceğini vurguladı. Yayman, tünel ile ilgili de şu bilgileri paylaştı: "Tünel konusunda girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Çok güzel bir gelişme oldu. Bu tünel için biz milletvekilimiz Hüseyin Şanverdi ile birlikte raylı sistemin yapılması için yoğun çaba sarf ettik. Bölgenin geleceği ve Türkiye’nin geleceği olan bu tünelde hem yolcu vagonları hem yük vagonlarının gidip gelebileceği bir sistem kurulacak. Proje şu an Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde. Bizim temennimiz 2023 seçimlerinden önce kazmanın vurulması yönünde. Çok ciddi ilerleme sağlandı diyebiliriz.” 

Arsuz OSB’nin önemini vurguladı
Ziyarete ilişkin İTSO’dan yapılan yazılı bilgilendirmede İTSO Başkanı Yılmaz’ın şu değerlendirmesine yer verildi:  “İTSO olarak seçimlerimizi tamamladık, Yönetim ve Meclis üyelerimiz ile birlikte çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bölgemiz ekonomisini ilgilendiren konular ve sorunların çözümü noktasında her zaman yanımızda oldunuz. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak bundan sonra da projelerin hayata geçirilmesi noktasında el birliği ile çalışacağımıza inanıyorum. İTSO olarak Arsuz’a kurulması düşünülen Tarım OSB için girişimlerimiz oldu. Arsuz Bölgesi tarım ve turizm yönünden önemli potansiyele sahip. Bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor, bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. İskenderun gerek demir-çelik gerek liman ve lojistik sektörü açısından son yıllarda çok büyük mesafe aldı. Hassa Amanos Tünel projesini iş dünyası olarak bizlerde önemsiyor ve projenin hayata geçirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu konuyu sürekli gündemde tutarak, yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Temennimiz bölgemizin ekonomik, sosyal, eğitim ve kültürel yönden daha da gelişmesidir. İş dünyası olarak sizlerin desteği ile bu projeleri hep birlikte hayata geçireceğimize inanıyoruz.” 


Anahtar Kelimeler: Arsuz destek istedi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19