Arsuz´a 4 liste bekleniyor

İlçe başkan adayı Av. Mazman´CHP davası mesajını verdiği CHP Arsuz´da 4 listenin yarışı bekleniyor. Mahmut Şirin, adaylık için meclisten çekilirken, karayün ve Ünlü´nün de alan yoklaması sürüyor.

SİYASET 21.12.2019 09:34:02 0
Arsuz´a 4 liste bekleniyor

Hatay´da ilçe kongrelerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi´nde (CHP) yarın Arsuz, Defne ve Kumlu´da yapılacak seçimlerle devam edecek. Arsuz´da adaylık açıklamasını partisinin ilçe binasında gerçekleştirerek kamuoyuyla hedeflerini paylaşan Av. Hakan Mazman´la birlikte 4 listeli bir seçim bekleniyor.

Mazman´dan ‘CHP davası´ açıklaması

Daha önce yaptığı açıklamada partisinin ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan ve alandaki çalışmasını sürdüren avukat Hakan Mazman da gazetemize yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Mazman adaylık gerekçesini şöyle açıklamıştı: “'Bu kutsal çatıyı daha yukarılara taşımak için, partiyi toplum ve ülke huzurunda yüceltmek için, sosyal demokratlığın ben değil biz olduğunu sürekli hatırlatmak için; öldürülen ve cinsel saldırıya uğrayan kadınlar ve çocuklar için, masum çocuklar ve iradesine inandığım gençler için; kirletilen yok edilen dereler, nehirler, tarlalar için, ağaçlar kuşlar ve çaresiz her canlı için Arsuz ilçe örgütümüzün 22 Aralık 2019 Pazar günü yapılacak 3. olağan kongresinde ilçe başkan adayıyım.”

Şirin, meclisten istifa etti

Kongrede CHP´nin Arsuz İlçe Başkanı olmak isteyen Arsuz belediyesi Meclis üyesi Mahmut Şirin, bu görevinden istifa etti. İstifa dilekçesini Arsuz belediyesine verdiğini açıklayan Şirin, partisi CHP´nin 2018´de yapılan 19. Olağanüstü Kurultay´da kabul edilen CHP tüzüğünün Kongrelerde Adaylık başlıklı 41. maddesinin ikinci fıkrası olan “Nüfusu 50.000´den fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar” hükmü kapsamında aday olmak için meclis üyeliğinden ayrıldı. Kongrenin demokrasi şöleni içerisinde geçmesini istediklerini belirten Şirin, birlik ve beraberlik mesajını verdi.

Karayün ve Ünlü de yoklamada

Arsuz ilçe başkanlığı için şimdiye kadar Mazman ve Şirin adaylığını resmen açıklamış bulunuyor. Bu isimlerin yanı sıra ilçe yöneticisi ve Gökmeydan mahalle muhtarı Eşref Karayün ile CHP´li üyelerden Ozan Ünlü de adaylık için alan çalışmasını sürdürüyor.


Anahtar Kelimeler: Arsuz liste bekleniyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00