Arsuz´a hastane istemi sürüyor

Kampanyaya destek veren Arsuz Belediyesi de 'Arsuz, hastanesine bir an önce kavuşmak istiyor' açıklaması yaptı.

GÜNCEL 16.01.2019 14:11:19 0
Arsuz´a hastane istemi sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

Olası can kayıplarının azalması için Arsuz´a devlet hastanesi yapımına ilişkin yöre halkının başlattığı kampanya sanal ve gerçek ortamda imzalarla sürüyor. Kampanyaya destek veren Arsuz Belediyesi de 'Arsuz, hastanesine bir an önce kavuşmak istiyor' açıklaması yaptı. Yaz aylarında nüfusu üç kat artan Arsuz´a hastane yapımı istemi Hatay ve Adana milletvekilleri tarafından da parlamentoda yapılan konuşmalar ve soru önergeleriyle Meclis gündemine getirilmişti.

Liseliler, arkadaşlarının ölümünü protesto etmişti
Yöre yaşayanlar da son yaşanan kazada iki liseli genç; Mahir Ekenel ve Eren Tultak´ın yaşamını yitirmesi üzerine kent meydanında oturma eylemi yapmış ve protesto yürüyüşü düzenlemişti. Arsuz´da sınıf ve okul arkadaşlarının kazada yaralanması ve ambulans yetersizliğini protesto edip, insanların kan kaybı ya da zamanında müdahelenin olmaması nedeniyle yaşamını yitirmesini oturma eylemi ve yürüyüşe katılıp, protesto eden yüzlerce kişi varken, hastane isteyen 10 kadar liseliye Arsuz´da polis ve milli eğitimin baskı yapmaya çalıştığı öne sürüldü.

Belediye: Hastane yeri için kararları aldık
Sağlık Bakanlığı ile diğer ilgili ve yetkililere seslenen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, şunları belirtti: 'Arsuz ilçesinde devlet hastanesi yapılabilmesi amacı ile belediyece alternatif yerlerin tespitinin dışında ilgili kurum tarafından talep edilen alanda hastane yapılabilmesi için gerekli olan plan değişikliklerine onay Arsuz Belediye Meclisince yapılmış, Adana Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayı ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin onay süreci takip edilerek planlama süresince katkıda bulunulmuştur. İmar çapı düzenlenebilmesi için ise gerekli olan encümen kararı ivedilikle alınarak, parselin tescili ve gereği için Milli Emlak Müdürlüğü´ne gönderilmiştir. Söz konusu bu kamu yatırımının hayata geçirilmesi anlamında gerekli tüm katkı belediyece sağlanmış ve sağlanmaya devam edecektir. Hafriyat çalışmalarına Müze Müdürlüğü denetiminde başlanmış olup, ilçede devlet hastanesinin yapımı için herhangi bir sıkıntı görülmemektedir. Bundan önce birçok canımızı belki de bu yüzden kaybettik, bundan sonra da herhangi bir can kaybının yaşanmaması adına Sağlık Bakanlığınca yapılacak bu hastanenin ivedilikle ilçede hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Arsuz Belediyesi, hastanenin yapımına planlama süreci dâhil sürecin hızlandırılmasına yönelik gerekli tüm girişimleri yapmıştır. Arsuz hastanesine bir an önce kavuşmak istiyor.'


Anahtar Kelimeler: Arsuz hastane istemi sürüyor

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07