Arsuz´a hastane istemi sürüyor

Kampanyaya destek veren Arsuz Belediyesi de 'Arsuz, hastanesine bir an önce kavuşmak istiyor' açıklaması yaptı.

GÜNCEL 16.01.2019 14:11:19 0
Arsuz´a hastane istemi sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

Olası can kayıplarının azalması için Arsuz´a devlet hastanesi yapımına ilişkin yöre halkının başlattığı kampanya sanal ve gerçek ortamda imzalarla sürüyor. Kampanyaya destek veren Arsuz Belediyesi de 'Arsuz, hastanesine bir an önce kavuşmak istiyor' açıklaması yaptı. Yaz aylarında nüfusu üç kat artan Arsuz´a hastane yapımı istemi Hatay ve Adana milletvekilleri tarafından da parlamentoda yapılan konuşmalar ve soru önergeleriyle Meclis gündemine getirilmişti.

Liseliler, arkadaşlarının ölümünü protesto etmişti
Yöre yaşayanlar da son yaşanan kazada iki liseli genç; Mahir Ekenel ve Eren Tultak´ın yaşamını yitirmesi üzerine kent meydanında oturma eylemi yapmış ve protesto yürüyüşü düzenlemişti. Arsuz´da sınıf ve okul arkadaşlarının kazada yaralanması ve ambulans yetersizliğini protesto edip, insanların kan kaybı ya da zamanında müdahelenin olmaması nedeniyle yaşamını yitirmesini oturma eylemi ve yürüyüşe katılıp, protesto eden yüzlerce kişi varken, hastane isteyen 10 kadar liseliye Arsuz´da polis ve milli eğitimin baskı yapmaya çalıştığı öne sürüldü.

Belediye: Hastane yeri için kararları aldık
Sağlık Bakanlığı ile diğer ilgili ve yetkililere seslenen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, şunları belirtti: 'Arsuz ilçesinde devlet hastanesi yapılabilmesi amacı ile belediyece alternatif yerlerin tespitinin dışında ilgili kurum tarafından talep edilen alanda hastane yapılabilmesi için gerekli olan plan değişikliklerine onay Arsuz Belediye Meclisince yapılmış, Adana Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayı ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin onay süreci takip edilerek planlama süresince katkıda bulunulmuştur. İmar çapı düzenlenebilmesi için ise gerekli olan encümen kararı ivedilikle alınarak, parselin tescili ve gereği için Milli Emlak Müdürlüğü´ne gönderilmiştir. Söz konusu bu kamu yatırımının hayata geçirilmesi anlamında gerekli tüm katkı belediyece sağlanmış ve sağlanmaya devam edecektir. Hafriyat çalışmalarına Müze Müdürlüğü denetiminde başlanmış olup, ilçede devlet hastanesinin yapımı için herhangi bir sıkıntı görülmemektedir. Bundan önce birçok canımızı belki de bu yüzden kaybettik, bundan sonra da herhangi bir can kaybının yaşanmaması adına Sağlık Bakanlığınca yapılacak bu hastanenin ivedilikle ilçede hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Arsuz Belediyesi, hastanenin yapımına planlama süreci dâhil sürecin hızlandırılmasına yönelik gerekli tüm girişimleri yapmıştır. Arsuz hastanesine bir an önce kavuşmak istiyor.'


Anahtar Kelimeler: Arsuz hastane istemi sürüyor

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42