Arsuz´a hastane önergesi

Yaz aylarında nüfusu iki katını geçen ve olası kazalarda yaralananlar ile boğulma tehlikesi geçirenlerin tedavi için İskenderun´a getirilmesinin can kaybına yol açtığı belirtilerek, Arsuz´a hastane yapımı bir kez daha TBMM´ye taşınd?

GÜNCEL 14.09.2019 09:16:51 0
Arsuz´a hastane önergesi

Akın Bodur/İskenderun

Arsuz´a devlet hastanesi yapımı bir kez daha parlamentoya geldi. Hatay milletvekilleri TBMM genel kurulu ve verdikleri önergeyle aralarında Arsuz´un da bulunduğu Hatay´ın bazı ilçelerinde devlet hastanesi yapımını istemişti. Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ilin en büyük ilçelerinden olan Arsuz´da bir hastane olmamasını eleştirerek, hastaların çevre ilçelere nakledilmesinden kaynaklı olarak yaşanan geç müdahale ve ölüm vakalarını önergeyle meclise taşıdı. Milletvekili Şahin, Arsuz´da meydana gelen iş ve trafik kazalarında hastaların yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki İskenderun´daki hastanelere nakledildiğini hasta ve yaralılara hızlı müdahalede yapılamadığı için, 2018 yılı ve öncesinde birçok insanın hayatını kaybettiğini ifade etti.
Milletvekili Şahin, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları yöneltti: 'Arsuz´da devlet hastanesi açılması için vatandaşların yapmış olduğu başvurular neden sonuçsuz kalmıştır? Konunun vatandaşlar tarafından bakanlığınıza başvuru ile bildirilmesi ve milletvekillerinin konuyu meclis gündemine defalarca taşımasına rağmen neden somut bir adım atılmamıştır? Arsuz´da vatandaşların erken müdahale ve sağlık hizmetine erişimi konusunda yaşanan sorunları önlemek ve yaşanan kayıplara son vermek adına devlet hastanesi açılması için bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Var ise bu konudaki tasarrufunuz nedir? Uzun yıllardır atıl ve içler acısı bir durumda bulunan, kamuya ait 105 dönümlük eski Tekel Tesisleri olarak bilinen Arsuz´un Madenli bölgesindeki Hacettepe Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi Tesisleri arazisinde bir fizibilite çalışması yapılarak buraya kapsamlı ve bölgenin ihtiyaçlarını giderecek bir hastane yapılması düşünülemez m? Atıl durumda çürümeye terk edilmiş kamu arsasının değerlendirilmesi konusunda bakanlığınızın bir tasarrufu olacak mıdır?'
Şahin, önergesinde 'Arsuz ilçesi 465 kilometre karelik yüz ölçümü ile çok geniş bir alana dağınık olarak yayılan ve 90 bin nüfuslu bir turizm merkezi olarak Hatay´ın en büyük ilçelerinden birisi. Bu nüfus ve alan yoğunluğuna rağmen Arsuz´da bir hastane bulunmamaktadır. Arsuz ilçesinde devlet hastanesinin eksikliği ciddi şekilde hissedilmektedir. Yaşanan hastalık ve yaralanmalarda müdahalenin gecikmesi neticesinde yaşanan ölüm ve kalıcı hasarlar Arsuz halkını isyan etme noktasına getirmiştir. Vatandaşlar bu konuda, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili mercileri sorumluluk almaya ve Arsuz´a bir devlet hastanesi yapılması konusunda harekete geçmeye defalarca davet etmiştir. Yaşanan ölümler sonrası Arsuz halkı ´Arsuz´a hastane istiyoruz´ imza kampanyası başlatmış ancak vatandaşların bu başvuruları sonuçsuz kalmıştır. Geç müdahale nedeniyle yaşanan ölümlerden Arsuz halkı bıkmış ve isyan etme noktasına gelmiş durumda' ifadesine yer verdi.

Tekel tesisini hastane olarak önerdi
Dörtyol´da da Arsuz gibi bir hastane bulunmadığını, konuyu meclis gündemine taşıdıktan sonra AKP milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerle Dörtyol´a yeni bir hastane kazandırdıklarını ifade eden Suzan Şahin, önergesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: 'Anayasa´nın 56. maddesi ´Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlar´ hükmü gereğince vatandaşların sağlık hizmetine erişimini sağlamak Sağlık Bakanlığı´nın görevidir. Buna rağmen, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılmasına karşın Sağlık Bakanlığı´nın herhangi bir faaliyete geçmemesi neticesinde Arsuz halkı kan kaybından yitip gitmektedir. 35 kilometre uzaklıktaki İskenderun´a nakledilen hastalar kan kaybından veya erken müdehale edilemediğinden hayatını kaybediyor. Uzun yıllardır atıl ve içler acısı bir durumda bulunan, kamuya ait 105 dönümlük eski Tekel Tesisleri olarak bilinen Arsuz´un Madenli bölgesindeki Hacettepe Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi Tesisleri arazisi şuan boş ve çürümeye terk edilmiş halde. Burada yapılacak bir fizibilite çalışması ardından Arsuz´a bir hastane kazandırabiliriz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04