Arsuz´a iki kültür merkezi

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, sanatsal etkinleri yaygınlaştırmak ve halkla buluşturmak için Arsuz´a iki adet kültür merkezi yapılacağını, Gökmeydan Kültür Merkezi´nin de ihalesinin yapıldığını anlatan Başkan Yardım

19.06.2017 10:45:50 0
Arsuz´a iki kültür merkezi

 

Arsuz Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında ‘İnce Memed´ adlı tiyatro gösterisini sanatseverlerle buluşturdu. Ankara Ortaoyuncuları tarafından Gözcüler Plajı´nda açık havada sergilenen oyun büyük beğeniyi aldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´nın Ankara´da olması nedeniyle katılamadığı tiyatro gösteriminde açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, belediye olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirtirken, etkinlik programının 27 Haziran 2017 Salı günü saat:20.00´de Karaağaç Plajı´nda Kardeş Türküler Konseri ile devam edeceğini açıkladı.
Bu tür sanatsal etkinleri yaygınlaştırmak ve halkla buluşturmak için Arsuz´a iki adet kültür merkezi yapılacağını, Gökmeydan Kültür Merkezi´nin de ihalesinin yapıldığını anlatan Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, “Arsuz Belediyesi olarak, ilçemizin sosyal, kültürel ve sanatsal yönden gelişimine katkı sunacak etkinlikleri sizlerle buluşturmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere çok fazla önem veriyoruz. Her türlü tiyatro gösterilerinin ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceği bir kültür merkezi eksikliğinden yola çıkarak ilçemize biri Karaağaç, diğeri Gökmeydan mahallemizde olmak üzere iki adet kültür merkezi projesi hayata geçiriyoruz. Zaten, bugün sahnelenecek olan tiyatro gösterimiz ve bu gösteriye gösterdiğiniz ilgi bu tür yatırımların ne kadar büyük bir önem taşıdığını da gözler önüne seriyor” dedi.

“Alkışlar, sanatı destekleyen Arsuz Belediyesi´ne”
Büyük ilgi ve beğeni toplayan tiyatro gösterisinin ardından, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, Ankara Ortaoyuncuları tarafından sahnelenen oyunun yönetmeni ve oyundaki 'Kambur Ahmet' karekterini canlandıran Ünal Çeken´e çiçek ve plaket sundu.
Çiçek ve plaketten dolayı teşekkürlerini sunan Ünal Çeken de, “Arsuz benim ilçe çok önemli bir ilçe, burada uzun yıllardır çeşitli oyunlar oynadık. Bizleri ve sanatı destekleyen Arsuz Belediyesi´ne dehşetli bir alkış rica ediyorum” dedi.
Tiyatro etkinliğine Arsuz Belediye Başkanvekili Corc Turan, başkan yardımcıları Ali Yavuz, Sedat Deveci, Özgür Murt, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Culha´dan kültür merkezi paylaşımı
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da Kardeş Türküler konseri ile ilgili sosyal medya hesabından katılım davetinde bulundu. Culha, paylaşımında, “Sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren bir belediye olarak, İnce Memed adlı Açık Hava Tiyatro Gösterimi´nin ardından etkinlik programımıza Kardeş Türküler konserini ekledik. Sahnelenen tiyatro oyunu ve bu etkinliğe gösterdiğiniz ilgi sanatsal ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği kültür merkezi eksikliği ihtiyacını gözler önüne sererken, biri Karaağaç, diğeri Gökmeydan mahallemizde olmak üzere ilçemize kazandıracağımız iki adet kültür merkezi projeleride ne kadar doğru bir yatırım planlaması yaptığımızı da ortaya koydu. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederim. 27 Haziran Salı Günü Saat 20.00´de Karaağaç Halk Plajı´nda Kardeş Türküler Bayram Konseri´nde buluşalım” dedi.


Anahtar Kelimeler: Arsuz kültür merkezi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22