Arsuz´a kimyasal atık tesisi ÇED aşamasında

Arsuz´a bağlı Nardüzü Mahallesi´nde kimyasal atık geri kazanımı, üretimi ve depolanmasıyla ilgili yatırım projesi Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) aşamasına geldi. Halkın katılım toplantısının 27 Nisan´da yapılacağı duyuruldu

GÜNCEL 21.04.2021 22:53:40 0
Arsuz´a kimyasal atık tesisi ÇED aşamasında

Geçtiğimiz Ekim ayında Belen´de başlayıp Arsuz´a sıçrayan yangında sanayi tesislerindeki yangınla gündeme gelen Nardüzü Mahallesi´nde kurulması planlanan tesiste, üretim aşamasında kullanılacak Demir II Klorür, galvaniz kaplama tesislerinden atık asit olarak temin edilecek. Yine sanayi tesislerinden demir talaşı atıkları da tesise kabul edilecek. Tesiste kimyasal maddeler ithalatı, ihracatı ve satışı yapması planlanıyor.

Halkın katılım toplantısı 27 Nisan´da

Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, planlanan Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin başladığını, Halkın Katılım Toplantısı´nın 27 Nisan´da yapılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün açıklaması şöyle: Hatay ili Arsuz ilçesi sınırları içerisinde Özbek Kimya Tekstil Plastik Demir Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 27/04/2021 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Muhtarlıktan iptal başvurusu

Öte yandan Nardüzü Mahalle Muhtarı Mehmet Şanlı, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 27 Nisan´da düzenlenecek Halkın Katılım Toplantısının iptali yönünde Arsuz Kaymakamlığına başvuru yaptığını bildirdi.

/resimler/2021-4/22/0010106461163.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22