Arsuz´a tekne hibe edildi

Arsuz Kaymakamlığı´nın girişimiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından su ürünleri ve balık popülasyonunun desteklenmesi amacı ile bir tekne tahsis edildi.

26.08.2017 09:25:30 0
Arsuz´a tekne hibe edildi

 

Bakanlık tarafından tahsis edilen 10,5 metre uzunluğundaki tekne, önceki gün düzenlenen törenle suya indirildi. Tekne, kaçak avcılıkla mücadeleden, kente gelen misafirlerin ağırlanmasına kadar çok amaçlı kullanılabilecek. Mersin Anamur´dan Arsuz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´ne tahsisi sağlanan balıkçı teknesinin bakımı yaklaşık 2 ay sürdü.
Teknenin denize indirilmesi töreninde konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, teknenin tahsisinde Hatay Valisi Erdal Ata ile bakanlık bürokratları ile tahsisi için görüşmeler yapan Milletvekili Orhan Karasayar´ın desteği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şakir Gök´ün emeğine dikkat çekti. Onarımda Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ile Arsuz esnafının da katkı verdiğini aktaran Kaymakam Sarı, teknenin çok amaçlı kullanılacağını belirtti.

Misafirlerin ağırlanmasında da kullanılacak
Teknenin hem su ürünleri ve balık popülasyonunun korunması için, kaçak avcılıkla mücadelede, hem de dinamit ve kafes avcılığı ile mücadelesinde kullanılacağını ifade eden Kaymakam Sarı, kente gelen misafirlerin gezdirilerek turizm değerleriyle kentin tanıtılmasında da teknenin çok amaçlı olarak kullanılacağını, bu yönüyle de tahsisli teknenin büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini kaydetti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç de, teknenin bölgedeki balık popülasyonunun korunmasında ciddi hizmet vereceğini vurguladı.

Karasayar: Katkılarım bundan sonra devam edecek
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, tekneye duyulan ihtiyaç ve tahsis amacıyla ilgili konuyu bakanlık yetkilileriyle birkaç kez görüştüğünü ifade etti. Karasayar, bu şekilde gelen tüm taleplerle ilgili elinden geldiği kadar Ankara´da yardımcı olma eğiliminde olduğunu ve olacağını söyledi.

Denizcilik Fakültesi için alan da incelendi

Arsuz´a tahsis edilen teknenin denize indirilmesinin ardından yapılan tekne turuna Kaymakam Sarı´nın daveti ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Barboros Hayrettin Gemi Yapımı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan ile Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Tekne gezisinde marina ve Gözcüler sahili için dalgakıran ihtiyacı üzerinde değerlendirme yapılırken, İSTE Denizcilik Fakültesi´nin hizmet binası yapımı için önerilen hazineye ait alanlarla ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04