Arsuz’a ‘hasat seferberliği’

Güvenilir Ürün Platformu ve Gıda Perakendecileri Derneği ‘Hasat ve Ekim Seferberliği’ başlattı.

EKONOMI 20.03.2023 16:48:00 0
Arsuz’a ‘hasat seferberliği’

Hatay’a bağlı Arsuz ilçesinde inceleme yapan Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, “Amacımız, ürünlerin olabildiğince bedeliyle buradan çıkmasını sağlamak ve üreticilerin bir kayıp yaşamamasıdır” dedi.

6 ve 20 şubat depremleriyle ihracatçıların işyerlerinde hasar meydana gelip bir kısmı yıkılınca yılda yaklaşık 200 bin ton üretim yapılan Arsuz ilçesinde limonlar hasadı tamamlanamadı.

Limon ve diğer narenciyelerin hasadının sürmesi için Güvenilir Ürün Platformu ile Gıda Perakendecileri Derneği ‘Hasat ve Ekim Seferberliği’ adıyla bir kampanya başlattı. Ülkenin dört bir yanındaki perakendeciler, bu ürünleri değerini koruyarak satın almak için girişimde bulundu. İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili Ahmet Özer, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ile beraberindekiler ilçedeki üretim sahalarını inceleyip, üreticilerle buluştu.

Alan çalışmasının ardından Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve bölgede depremi en az hasarla atlanarak çalışmaları sürdürebilen Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili Ahmet Özer, bölgedeki çiftçilere maddi ve manevi destek sağlamak için çalışma yaptıklarını belirtti. Özer, “İstanbul’da bu konuyu bundan sonra daha sıkı gündeme getirip, deprem bölgelerindeki ürünlerin satış, dağıtım ve pazarlanmasını sağlamak adına çalışacağız” dedi.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise ürünlerin olabildiğince bedeliyle alım yapılmasını sağlamayı ve üreticilerin bir kayıp yaşamamasını amaçladıklarını belirtti. Özpamukçu, şunları ifade etti: “Çünkü üreticilerin bir sonraki döneme ekim yapabilir halde olması gerekiyor. Eğer bu süreci doğru yönetmezsek, gelecek yılı da riske atabiliriz. Özellikle limon ve maydanoz olmak üzere bölgeden alımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Fakat Arsuz ilçesi, limon konusunda sadece iç tüketime değil, ihracata yönelik üretim yapıyor. Yani ortalama 80-100 bin ton limonun ihracata gitmesi gerekiyor. Mutlaka ihracatçıların, buraya ayrı bir ihtimam göstermesi gerekiyor.”

Mağaza ve perakendecilerin deprem bölgesinden gelen ürünleri ayrı bir rafa koyduğuna dikkat çeken Özpamukçu, iyi niyetli bir gayret içinde olduklarını belirterek, “Deprem bölgesinden gelen ürünlere ayrı bir yaklaşım var. Zincir marketler buradaki ürünlerde gerekirse karlarını düşük tutacaktır” diye konuştu.

Başkan Güven: Arsuz’un 2 T’si zarar gördü

Toplantıda Arsuz’un kalkınmasında iki önemli sektör olan tarım ve turizmin depremle yara aldığını kaydeden Belediye Başkanı Asaf Güven, başlatılan hasar seferberliğin yaraların sarılmasında önemli ölçüde yarar sağlayacağına inandığını belirterek. yörede zeytin ve kayısının da önemli bir kalem oluşturduğunu, bu ürünler içinde çalışma yapılmasını istedi. 


Anahtar Kelimeler: Arsuz’ ‘hasat seferberliği’

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74