Arsuz´da 1 milyon tatilci

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Arsuz´a MOBESE kayıtlarına göre dört günlük bayram tatilinde 220 bin 936 aracın giriş yaptığını bildirdi.

3.07.2017 10:52:18 0
Arsuz´da 1 milyon tatilci

Berkay Arıkan/İskenderun

Mevcut nüfusu 85 bin olan, ancak bayram tatili boyunca yaklaşık her gün 300 bin nüfusa ulaşan kentte vatandaşların tatillerini güven içerisinde geçirebilmesi için emniyet güçleri ile birlikte yoğun önlemler alındığını söyleyen Başkan Culha, tatilcilerin bayram tatili boyunca deniz, kum ve güneşin keyfini çıkardıklarını ifade etti.
Dört günlük Ramazan Bayramı tatilinde yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Arsuz´a gelen tatilcilerin alınan tedbirler doğrultusunda tatillerini huzur içerisinde geçirdiklerini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yazılı açıklamasında, “Denizi, kumsalı ve muhteşem doğasıyla farklı bir konuma sahip olan ilçemiz Arsuz´da bayram süresince çok ciddi bir yoğunluk yaşadık. Bayram tatili olunca insanlar sayfiye kenti Arsuz´u tercih etti. Emniyet birimlerinden aldığımız MOBESE bilgilerine göre 4 günlük bayram süresince ilçemizdeki en yoğun gün bayramın son günü yaşandı. Arife günü 43 bin 471 araç, bayramın birinci günü 52 bin121 araç, bayramın ikinci günü 59 bin 799 araç, bayramın üçüncü günü ise 65 bin 545 araç olmak üzere toplamda ilçemize 220 bin 936 araç giriş yapmıştır” dedi.

Önceki yıl verileri yol gösterdi
Önceki yıllardaki verilerin dikkat alınarak hazırlık yürütüldüğünü, temizlik, çevre ve fen işleri ekiplerinin de buna göre hazırlanarak yapılandırıldığını kaydeden Culha, şunları belirtti: “İhtiyaç duyulan noktalarda çöp konteynerleri arttırılmış, trafik yoğunluğunu önlemek için otopark alanları belirlenmiş, çöp toplama saatleri esnafın çalışma saatlerine göre düzenlenmiş ve bu saatlere riayet edilmesi istenmiştir. Gece gündüz demeden kentin rutin temizliği yapılmış olup, tüm birimlerimiz bayram süresince görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmişlerdir. İlçemize gelen hem tatilcilerimizin, hem de ilçe halkımızın rahat bir bayram geçirmesini hedefledik ve bu hedefimizde başarılı olduk. Bu vesile ile bayram süresince ilçemizdeki huzur ve asayişin sağlanmasında görevlerini en iyi şekilde yerine getiren tüm güvenlik görevlilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum.”

hareketliliğin devamını istedi
Bayram tatilinin Hatay ve Arsuz´un güvenlik açısından sıkıntılı bir bölge olmadığını görününür kıldığını da sözlerine ekleyen Culha, hareketliliğin sezon süresinde devam etmesini diledi.


Anahtar Kelimeler: Arsuz milyon tatilci

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23