Arsuz´da 19 Mayıs coşkusu

Arsuz Belediyesi´nin 19 Mayıs Gezici Konser Grubu, Belediyenin gezici aracı ile hareket halinde, ilçenin 17 mahallesinde mini konserler verdi.

GÜNCEL 20.05.2020 19:24:13 0
Arsuz´da 19 Mayıs coşkusu

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nı, koronavirüs önlemleri nedeniyle Arsuz´un 17 mahallesini gezerek kutladı.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, Arsuz Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin katıldığı program Arsuz Atatürk Alanı4ndan başladı. Kortej eşliğinde 17 mahallede gençlerle buluşuldu, orkestra konser verdi. İlçe sakinlerinin balkonlardan ve ev önlerinden Türk Bayraklarıyla büyük bir coşkuyla eşlik ettiği korteje ilgi yüksekti.

Halkın gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Asaf Güven, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkarak başlattığı milli mücadele, tarihin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti´ni, Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine, Cumhuriyet´e sahip çıkacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bizler Arsuz Belediyesi olarak koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen yasaklardan dolayı, 19 Mayıs coşkusunu evlere götürmek istedik. Gezici aracımızda kurduğumuz 19 Mayıs Gezici Konser Grubu ile hem bayramı halkımızın evine götürmek hem de bu coşkuyu beraber yaşamak istedik. Halkımızın göstermiş olduğu bu ilgiye sonsuz teşekkür ediyorum. Daha güzel ve daha birlik beraberlik içerisinde, coşkuyla yaşayacağımız nice bayramlar diliyorum. Bu vesile ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı sevgi, saygıyla kutluyorum' dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Arsuz Mayıs coşkusu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22