Arsuz´da Adalet nöbeti

CHP lideri Kılıçdaroğlu´nun 9. günü biten Adalet Yürüyüşü´ne saat 18.00´de 2 dakikalık sessiz eylemle destek veren Arsuz İlçe Örgütü, oluşturulan Adalet Çadırı´nda da adalet nöbeti başlattı.

24.06.2017 09:22:54 0
Arsuz´da Adalet nöbeti

Sadet Berkyürek/İskenderun

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´da Güvenpart´tan başlattığı, İstanbul Maltepe Cezaevi önünde tamamlanacak Adalet Yürüyüşü´ne Arsuz´da çadır nöbetiyle destek sürüyor. Kılıçdaroğlu´nun yürüyüşüne destek amacıyla ülke genelinde uygulanan saat 18.00´deki 2 dakikalık sessiz Adaleti Düşünmek İçin Duralım eylemini de çadırda sürdüren ilçe örgütü, önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu´yla bir günü birlikte yürüyecek.
Salı gününden itibaren Arsuz Kent Meydanı´nda kurulan Adalet Çadırı´nda destek eylemini sürdüren CHP´nin Arsuz İlçe Örgütü´nün, 2 dakikalık sessiz destek eylemi de ziyaretçilerin dayanışma buluşmasıyla gerçekleştiriliyor.
Çadırın oluşturulması hazırlıklarını Cuma günü başlattıklarını belirten CHP Arsuz İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, “Ancak, OHAL durumundan dolayı izin başvurusu yapıldı. kaymakamlık kanalıyla Valilik OHAL bürosu üzerinden alınan iznin ardından kurulan çadırda salı gününden itibaren adalet nöbeti eylemi başlatıldı” dedi.

Çadır buluşma noktasına dönüştü
Salı gününden itibaren kuruluşu tamamlanan Adalet Çadırı´nın etkin bir noktaya dönüştüğünü ifade eden Av. Faik Çekin, “Geç saatlere kadar açık tutuyoruz. Vatandaşlar sürekli gelip ziyaret ediyor. Etkin bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz çadır. Biz de yöneticilerimizle birlikte oluyoruz, sürekli hareketli bir ortamımız var. Akşam geç saatlere kadar arkadaşlarımız açık tutuyor. 2 dakikalık ‘Adaleti Düşünmek İçin Duralım´ eylemimizi de çadırda gerçekleştiriyoruz. Zaman zaman da bağlamayla, şarkılarla şenlikli ortamda oluyor. Arkadaşlarımız gelenlerle ilgileniyor, sohbet ediyorlar. İkramlarımız oluyor. Arkadaşlarımız sürekli oradalar. Uygun olan yönetici arkadaşlarımız zaman ayırıyorlar. Ramazan bayramı süresince geç saatlere kadar, mümkünse 24 saat açık tutmaya çalışacağız” dedi.

Yürüyüşe katılacaklar
Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, 2 dakikalık eylemini de çadırda sürdürdüklerini belirterek, önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu´yla bir günü birlikte yürüyüş girişiminde bulunduklarını söyledi. Çekin, “Sanıyorum önümüzdeki bir kaç gün içerisinde örgüt olarak gideceğiz. Genel Başkanımız nerede ise biz de sabahtan akşama kadar birlikte yürüyeceğiz. Birlikte yürümeye Belediye başkanımız Nazım Culha da katılacak. Bir kaç gün içerisinde kesinleşecek” diye konuştu.

Sessiz eyleme davet
´Adalet Yürüyüşü´ne destek amacıyla 2 dakikalık sessizlik eylemini Adalet Çadırı´nda sürdüreceklerini kaydeden Başkan Faik Çekin, 8. gün eylemini ilçe yöneticileri ile belediye başkanı Nazım Culha ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirdiklerini, her gün saat 18.00´de gerçekleştirecekleri 2 dakikalık eyleme eyleme katılım davetinde bulundu.

Çekin: Başka seçenek bırakılmadı

CHP Arsuz İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, “Meclis´te ve mahkemelerde yapılan bütün mücadelelere rağmen adaletin tecellisi yönünde ciddi sorunlar yaşandığı herkesçe malum. En son İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu´nun tutuklanması, bir çeşit artık bardağı taşıran damla olarak kabul ediliyor. O nedenle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´na başka bir yol çare bırakılmadığı için böyle bir yola başvurdu. Genel başkanımızın bu eylemini haklı buluyoruz. Sonuna kadar da destekliyoruz. Zaten kendi ilçemizde gerek gittiğimiz heryerde bu eylemin haklılığı konusundaki görüşlerimizi aktarıyoruz. Halkı olduğuna inanıyor ve destekliyoruz


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22