Arsuz´da aday adayı sayısı 4´e düştü

CHP´nin Hatay´daki ilçe kongreleri sürüyor

SİYASET 20.12.2019 09:56:31 0
Arsuz´da aday adayı sayısı 4´e düştü

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun, Belen, Erzin ve Samandağ ilçe kongrelerini geride bırakan Cumhuriyet Halk Partisi´nde (CHP) kongre süreci, 21 Aralık Cumartesi günü Antakya ve Dörtyol, 22 Aralık Pazar günü Arsuz, Defne ve Kumlu ilçe kongreleri ile devam edecek.
Arsuz´da çok adaylı alan çalışmasının kongreye günler kala yerini yeni ittifaklara bırakmaya başladı. CHP Arsuz ilçe başkanlığı için ilk ve tek resmi adaylık açıklamasını avukat Hakan Mazman yaparken, aday adaylığı için nabız yoklayan iki ismin geriye çekildiği ve belediye meclisi üyesi Mahmut Şirin, Karaağaç´ta işyeri bulunan Ozan Ünlü ile Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Eşref Karayün adaylık yoklaması ve alan çalışmasını yürüttüğü öğrenildi.

Mahmut Şirin istifa edecek mi?
Adaylığıyla ilgili görüşmeleri sürdürdüğü bilinen ve sosyal medya hesabı üzerinden aday adayı olduğunu açıklayan Arsuz Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Şirin´in, bu yöndeki kararını bugün mesai saatine kadar kesinleştirmesi bekleniyor. 2018´de gerçekleştirilen 19. Olağanüstü Kurultay´da kabul edilen CHP tüzüğünün Kongrelerde Adaylık başlıklı 41. maddesinin ikinci fıkrası olan “Nüfusu 50.000 den fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar” hükmüne göre Şirin´in aday olması için önce meclis üyeliğinden istifa etmesi gerekiyor.
Belediye başkanı Asaf Güven´in yakın çevresinden isimlerin bir süre önce adaylığı konusunda birlikte hareket ettiği bilinen emekli öğretmen Abdulla Ertaş´ın alan çalışmasından çekildiği, partinin ilçe YK üyesi Ahmet Tümkaya´nın da aday olması yönündeki teklife olumsuz yanıt verdiği belirtiliyor.
Ozan Ünlü ile Eşref Karayün, CHP Arsuz ilçe başkanlığı için aday adaylığı çalışmalarını sürdürürken, Ünlü, sosyal medya paylaşımında, “Şu an Arsuz ve 38 mahalle halkına hizmet etmem amacıyla CHP´den Arsuz İlçe Başkanlığı için adaylığımı koymuş bulunmaktayım” ifadesine yer verdi.
Pazar günü yapılacak CHP Arsuz ilçe kongresinin hazırlıklarını gözden geçirdiğini belirten partinin ilçe başkanı Faik Çekin, kongrenin Arsuz Belediyesi Nikah Salonu´nda saat 11.00´da başlayacağını belirtti.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00