Arsuz´da ‘akıllı kentleşme´ adımı

Arsuz Belediyesi´nin Arsuz Kaymakamlığı ile evsahipliği yaptığı Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi´nde Arsuz, yenilenebilir enerji kaynakları, yapay zeka ve dijital akıllı şehir uygulamaları tanıdı.

GÜNCEL 24.02.2020 11:08:04 0
Arsuz´da ‘akıllı kentleşme´ adımı

İskenderun/SES

Arsuz Hükümet Konağı Rhossus Amfi Salonunda Cuma günü üç oturum şeklinde gerçekleştirilen zirvede yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar vasıtasıyla sınırlı kaynaklarını etkin kullanarak gelecekteki problem ve ihtiyaçlara çözümler üreten, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren uygulamalar ele alındı.
Zirvedeki konuşmasında Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, akıllı uygulamaların çağımızın bir gereği olduğunu belirtti. Güven, “Arsuzumuz geniş bir coğrafyaya yayılmış, nüfusu da dağılım gösteren, toplu bir yapısı olmayan bir kent. Hizmete susamız, eksiği çok olan bir ilçemizdir. Bunu hep beraber Arsuz´un ihtiyaç duyduğu hizmetlerini yerine getirerek Arsuz´u çağdaş, Türkiye´de ve dünyada sayılır kentlerden biri haline getirmek için birlikte çaba gösteriyoruz. Başka Arsuz Kaymakamı Sayın Musa Sarı olmak üzere, Arsuz belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, Arsuz sevdalılarıyla birlikte çalışmalarınız devam etmektedir” dedi.
Özel sektördeki firmaların, kamu kurum ve kuruluşların teknolojik gelişmelere uygun yapılanmaları ve hizmet üretmelerine verilecek destek ve deneyimlerin de paylaşıldığı Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi´de ‘Akıllı ve yaşanabilir şehirlerde etkili kamusal insan kaynakları, Hatay´da olası bir depremin yaratacağı etkiler, Cittaslow, EXPO 2021, Match-Up ve SmartCity konu başlıkları altında Zirvemizin Şehir Uygulamaları ele alındı. Zirvede İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere sektörde faaliyet gösteren firmaların yenilenebilir enerji kaynakları, yapay zeka ve dijital akıllı şehirler konularındaki uygulamaları ve deneyimleri de paylaşıldı.
Zirveye Kaymakam Musa Sarı, Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı Asaf Güven , İslenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İskenderun Başsavcısı Ahmet Çelikkol, DOĞAKA Genel Dekreteri Onur Yıldız, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı. Programda, Akıllı ve Yaşanabilir Şehirlerde Etkili Kamusal İnsan Kaynakları ve Dış Kaynakların Önemi sunumunu Mehmet Süha Uçar; Hatay´da olası bir depremin etkileri sunumunu Prof. Dr. Şerif Barış; Akıllı Şehirler İstanbul Bilişim ve Akıllı Kentler Teknoloileri Anonim Şirketi Çözümleri sunumunu Hukuk Müşaviri Av.Esenyel Barak Bal; Elektronik ücret toplama , araç ,takip, kartlı geçiş ve kişi sayma sistemleri üzerine sunumunu Mustafa Uçak; Güvenli Parklar, Akıllı Şehirler ve lot üzerine sunumunu Can Yüce; Deneyim odaklı akıllı şehirler sunumunu Enes Urhan; Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak dış alan aydınlatma sunumunu Fatih Akbulut; Yerli ve Milli yapay zeka yazılımlarının belediyelerde nasıl kullanılabileceği sunumunu Zeynep Şenkaya; Nakit para kullanmayan akıllı dijital şehir üzerine sunumunu Barış Bayaoğlu; Akıllı şehirler aydınlatma sistemleri sunumunu Özcan Kars yaptı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72