Arsuz´da Akıllı/Yavaş Kent Zirvesi

Akıllı Şehirler Zirvesi, Arsuz Belediyesi´nin, Arsuz Kaymakamlığı işbirliğiyle 21 Şubat Cuma günü saat 10.00´da başlayacak.

GÜNCEL 17.02.2020 11:55:00 0
Arsuz´da Akıllı/Yavaş Kent Zirvesi

İskenderun/SES

Program organizasyonunu Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Necmi Özdemir´in katkısıyla, Arsuz Belediyesi´nin evsahipliğinde Arsuz Kaymakamlığı salonunda akıllı şehir çözüm ortaklarının uygulama örnekleri paylaşılacak, uzmanlar alanlarıyla ilgili deneyimlerini aktaracak.
Ankara´da Ocak ayında tanıtılan Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı´nın ardından ilk çalışma özelliği de taşıyacak zirvede, protokol konuşmalarının ardından Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Hatay´da olası bir depremin etkilerini değerlendirecek, Mehmet Süha Uçar ise
‘Akıllı ve yaşanabilir şehirlerde etkili kamusal insan kaynakları ve dış kaynakların önemini´ ele alacak. 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek zirvenin Şehir Uygulamaları başlıklı ilk oturumu Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek yönetecek. Oturumda İzmir Seferihisar Belediyesi özel Kalem Müdürü Candaş Balta ‘CITTASLOW/Yavaşşehir´, Antalya Büyükşehir Belediyesi´nden Harita Yüksek Mühendisi Volkan Sepetçi enerji verimliliğini geliştirmeyi, sürdürülebilir ulaşım imkanlarını artırmayı hedefleyen MATCHUP, Hatay Büşükşehir Belediyesi Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi EXPO 2021, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı CBS Akıllı Şehirler Daire Başkanlığından Harita Mühendisi Bestami Kara SMARTCİTY/Akıllı Şehir konularında sunum gerçekleştirecek.
Mimar Müfit Tennioğlu yönetimindeki ‘Çözüm Ortakları Uygulama Örnekleri konulu ikinci oturumda ise Esenyel Baral Bal, Mustafa Uçak, Can yüce ile Ener Urhan uygulama örneklerini paylaşacak. Zirvenin aynı başlıklı son oturumunu arkeoloji konusunda da bölgede yaptığı çalışmalarla bilinen Kocaeli Üniversitesi´nden Prof. Dr. Füsun Tülek yönetecek. Oturuma konuşmacı olarak Fatih Akbulut, Zeynep Şenkaya, Barış Başoğlu ve Özcan Kars katılacak.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29