Arsuz´da Bahar Şenliği

Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri, 30 Mart Çarşamba günü başlıyor.

GÜNCEL 24.03.2022 11:22:26 0
Arsuz´da Bahar Şenliği

Belediye Başkanı Asaf Güven, 30 Mart Yumurta Bayramının (Ğiyd Sabatağş) Akçalı Mahallesinde, 14 Nisan Ğiyd Evvel Nisen Bayramınn ise Çetillik mahallesinde kutlandığını ve yöresel iki bayramın da baharın gelişini müjdelediğini belirtti. İki bayram tarihleri arasında 15 günlük bir etkinlik programı hazırlandığını kaydeden Güven, “Dünyanın birçok yerinde, farklı inançlarda Nevruz ve Paskalya olarak kutlanmaktadır. Bu bayramlar ve diğer bayramlarda Arsuz ́da birlik ve beraberlik, kardeşlik ruhu içinde ülkemize ve bütün dünyaya örnek olacak şekilde yaşatılmaktadır. Geçmiş yıllarda ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren pandemiden dolayı ara verdiğimiz Bahar Şenliklerine, bu yıl eski bayram havasını ve kültürünü tekrardan yaşatmaya ve yansıtmaya çalışacağız. Mahallelerde kurulan panayır alanının yanı sıra bu yıl 6.´sını düzenlediğimiz bahar şenliklerinde birçok etkinliği, birçok mahallede gerçekleştireceğiz. Bizler de atalarımızdan aldığımız bu kültürü yaşatmak ve daha ileriye taşımak adına sadece 30 Mart ve 14 Nisan tarihlerinde değil, bu iki tarih arasında kalan süreyi kültürel ve sosyal etkinliklerle doldurup kutlamayı hedefledik” değerlendirmesini yaptı.

Arsuz´un bir etkinlik ve festivaller kenti kimliğine de işaret eden Güven, “İlçedeki birlik ve beraberlikten aldığımız güçle, bir yandan ilçedeki hizmetleri yerine getirirken diğer yandan sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Baharın gelişini simgeleyen bahar şenliklerimizin ardından sonbahara kadar sosyal etkinliklerimiz, konserlerimiz, festivallerimiz devam edecek” dedi.

Şenlik ‘start yürüyüşü´ ile başlayacak

Baharın gelişini simgeleyen iki bayram arasındaki etkinlikler, 29 Mart Salı günü Üçgüllük ile Gözcüler mahalleleri meydanından başlayarak, Akçalı mahallesi meydanında buluşulacak ‘start yürüyüşü´ ile sürecek. 30 Mart Ğiyd Sabatağş (Yumurta Bayramı), Bahar Şenliği açılış seremonisi, yöresel kahvaltı büyüklerarası yumurta tokuşturma, konuşmalar, çocuk şenliği, çocuklar arası yarışmalar (mankly-satranç), tavla turnuvası, güreş gösterileri, yemek yarışması ve en güzel boyanmış yumurta yarışması Akçalı´da gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında Nihat Çay, Akçalı belediye hizmet binası bahçesinde yapılacak konserde sahne alacak. Etkinlikler 14 Nisan´da Çetillik´te Evel Nisen Bahar Bayramı programı ile sona erecek.


Anahtar Kelimeler: Arsuz Bahar Şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19