Arsuz´da bir proje merkezi

Bir projeleri daha hibe desteği aldı

GÜNCEL 11.03.2020 10:22:10 0
Arsuz´da bir proje merkezi

İskenderun/SES

Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi´nin yeni bir projesi daha hibe desteği almaya hak kazandı. Bölgede Proje üretim merkezi olarak da adlandırılan Proje Ofisi´nin “Project Reconnect” isimli Erasmus+ KA201 Stratejik ortaklıklar projesi ile eğitim ve öğretimde eğitmenlerin sosyal ve dijital becerilerini geliştirmeleri hedeflenirken, yararlanıcı olarak öğrencilerin de medya okuryazarlığını arttırması amaçlanıyor.
Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisinin yaklaşık bir senedir devam eden proje hazırlık çalışmalarının sonuçlandığı bildirildi. Malta, Hollanda ve Türkiye´den Arsuz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu “Project Reconnect” isimli Erasmus+ KA201 Stratejik ortaklıklar projesi kabul edildi ve hibe desteğine hak kazandı.

Proje koordinatörleri Malta´ya gitti
16-19 Şubat 2020 tarihlerinde Malta´da düzenlenen Proje Açılışı ile ilgili düzenlenen ve Arsuz Kaymakamlığı Proje Koordinatörleri Nilgün Savaş ve Kübra Yıldız´ın katıldığı toplantıda projenin genel ve ayrıntılı bilgilendirmesi yapılarak, 24 ay sürecek olan projenin çalışma planının da oluşturulduğu kaydedildi.

15 öğretmen, 20 öğrenci kursa katılacak
Project Reconnect isimli projenin ana hedefinin teknolojinin eğitimde kullanımı konusunda öğretmen ve eğitmenler için yeni bir pedagojik yaklaşım geliştirmek ve öğrenciler arasında medya okur-yazarlığı oranını arttırmak olduğu ifade edildi. Proje faaliyetleri kapsamında Arsuz Kaymakamlığı İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı 15 öğretmen ve 20 öğrencinin Malta´da düzenlenecek “Teknolojinin Eğitimde Doğru Kullanımı” içerikli kursa katılacakları bilgisini paylaşan Arsuz Kaymakamlığı, konuya ilişkin açıklamada, “Böylelikle hem eğitimsel yaşantılarını derinden etkileyecek bilgiler edinecek hem de yabancı bir ülkede kültürel deneyimler kazanacaklardır” denildi.

DiJital teknolojiyle doğru tanışmayı sağlayacak
Yapılan araştırmaların Avrupa´nın yüzde 80´inin teknolojiyi sosyal aktivitelerde kullandığını, eğitimsel faaliyetlerdeki kullanım oranının ise düşük olduğunu gösterdiği bilgisine de yer verilen açıklamada, projenin kazanımları ile ilgili şunlar kaydedildi: “Bu proje ile eğitmenler soft-skills (sosyal beceri ) ile robust digital skills (dijital becerileri) harmanlama becerisi kazanarak öğrencilerinin gelecekteki hayatlarını ve iş yaşamlarını kolaylaştırıcı etkiye sahip olacaklardır. Ayrıca proje; günümüz gençlerinin sosyal medya ile etkileşimlerinin, eğitimlerini olumlu şekilde etkilemesini,hem sosyal hem de yaşamsal becerilerini arttırmayı hedeflemektedir.
“Project Reconnect“ isimli projemiz; Avrupa Birliği Dijital Eğitim Eylem Planı doğrultusunda 3 ana hedefe odaklanmaktadır: Öğretim ve öğrenim için dijital teknolojiden daha iyi yararlanmak; dijital dönüşüm için ilgili dijital yeterlilikleri ve becerileri geliştirmek ve öğrencilerin medya okur yazarlığını arttırmak.
24 ay sürecek olan “Project Reconnect” isimli Erasmus+ Projemiz ile Arsuz İlçemizde eğitim kalitesini arttırmayı, eğitmenlere farklı bakış açıları kazandırmayı ve okullarımızda teknolojiyi daha aktif ve verimli kullanmayı hedefliyoruz.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72