Arsuz´da ‘çocuk hakları´ konuşuldu

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi´nin desteğiyle, Arsuz Belediyesi ve ECPAT Derneği işbirliği ile düzenlenen “Türkiye´de çocuk ticareti ve/veya emek sömürüsü amaçlı insan ticareti” konulu eğitim, Arsuz Belediyesi Nåzım Hikmet Kültü

GÜNCEL 27.02.2022 18:55:55 0
Arsuz´da ‘çocuk hakları´ konuşuldu

Eğitimlerin Yaklaşık 6 aylık sürede gerçekleştiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, ECPAT ve Arsuz Belediyesi´nin ortak bir çalışması. Bu çalışma, hepimizin adını bile duyduğumuz zaman korktuğu ve sevmediği bir konu olan insan ticareti, insan ve çocuk istismarı. Bunlar çok ciddi ve önemli konular, sosyal konulardır. Tüm dünyada olmakla birlikte, Türkiye´de de maalesef karşılaştığımız önemli bir yaradır. Bununla ilgili toplumu bilinçlendirme projesidir bu” dedi. Projenin son eğitim toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydeden Güven, ancak projenin farklı uygulamalarla sürdürüleceğini vurguladı. Hatay Barosu ve ECPAT ile birlikte Çocuk Hakları ve Danışma Merkezini kurduklarını aktaran Başkan Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Dünyada fakirliğin, yoksulluğun derinleştiği,  insanlar ve ülkeler arasındaki farklılıkların, eşitsizliklerin oluştuğu bir ortamda bu gibi konular, daha da artıyor günümüzde. Yani insan ticareti, fuhuş, zorla çalıştırmaya kadar değişik şekillerde karşımıza çıkıyor. Çocuk istismarı yine hiç ummadığımız bir durumda karşımıza çıkıyor. Bunlar çok önemli konular.”

Halkın katılımına açık gerçekleştirilen eğitimde Emekli Cumhuriyet Savcısı ve Adalet Bakanlığı Müfettişi Orhan Güldiker, Prof. Dr. Hilal Özcebe ve Dr. Psikolog Esra Güven sunum yaptı. 

Eğitime; Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri de katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19