Arsuz´da doğa yürüyüşü

Arsuz´da 6. Geleneksel Doğa Yürüyüşü, Hacıahmetli mahallesindeki Cerepli mevkiine gerçekleştirildi.

GÜNCEL 24.05.2022 17:40:33 0
Arsuz´da doğa yürüyüşü

 Doğadan faydalanmanın anayasal hak olduğunu anımsatan Arsuz Kaymakamı Gökpınar, “Ancak doğadan yararlanırken, hem batırmamaya hem de çer çöp bırakmamaya, hem de yangın gibi insan kaynaklı konulara izin vermemeye son derece azami dikkat göstermeliyiz' dedi.

İskenderun/SES
Arsuz´un çeşitli doğa güzelliklerine gerçekleştirilen doğa yürüyüşü, Hacıahmetli mahallesinde bulunan Cerepli mevkiine yapıldı. Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, Arsuz İş İnsanları Derneği ve Gökmeydan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 6. Geleneksel Doğa Yürüyüşü, Hacıahmetli mahallesindeki Cerepli mevkiine gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Barkın Eryılmaz, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslani, Arsuz İş İnsanları Derneği Başkanı Adnan Ağır, Arsuz Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ile yurttaşlar katıldı.
Orman yangınlarını yaşandığını anımsatan Arsuz Kaymakamı Gökpınar, “Dün bu mahallemizin bir sırtında, bir yangın çıktı ve bir hektarlık bir alan yandı. Fiziki olarak araçların giremeyeceği bir alan olduğu için Adana´dan bir yangın söndürme uçağı gelerek yangını söndürdü. Buraya gelen helikopter Belen´de çıkan yangına müdahale etti. Doğadan faydalanmak anayasal hakkımız. Ancak doğadan yararlanırken, hem batırmamaya hem de çer çöp bırakmamaya, hem de yangın gibi insan kaynaklı konulara izin vermemeye son derece azami dikkat göstermeliyiz” dedi. Doğanın korunması gerektiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Güven de, “Arsuz´un en güzel yerlerinden birindeyiz. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları en azından bugün bir tarafa bırakıp, doğanın keyfini çıkarmaya çalışalım. Zaman zaman doğaya suikastlar yapılıyor. Bilmeden bir sigara izmariti atıldığında karşılaşacağımız faciayı tahmin edebiliyorsunuz. Bazen de bir inat uğruna bu doğayı bozmaya çalışıyorlar. Bazıları çıkarı olsun diye şu güzelim dağları maden arama adı altında bozmak istiyor. Buna da hep birlikte karşı çıkacağız' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29