Arsuz´da festivaller zinciri başlıyor

‘Festivaller kenti´ Arsuz´da Kaymakamlık ve Arsuz Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali (ArsuzFest) bugün başlayacak.

GÜNCEL 28.06.2019 11:22:08 0
Arsuz´da festivaller zinciri başlıyor

Orhan Yıldız/İskenderun

Festivaller zinciri, ArsuzFest´in son günü olan 30 Haziran Pazar günü ise Kurtbağı mahallesindeki Kayısı Festivali ile devam edecek.
Var olan, ancak bilinmeyen yönleriyle Arsuz´u tanıtmanın hedeflendiği, izleyicilerin etkinliklerin katılımcısı olduğu ArsuzFest, 3 gün boyunca hem su ve doğa sporcularını hem de gerçekleştirilecek etkinliklerle sanatseverleri buluşturacak. Kayısı Festivali ise bölgenin turizmin yanı sıra baskın karakteri tarım kenti yönünü tanıtmayı hedefliyor.
Bölgenin önemli ürünlerinden kayısı hasadının başlamasının ardından bölgede gelenekselleşen Kurtbağı Kayısı Festivali, turizm açısından da çekim noktalarından birini oluşturması beklenen Yanartaş gezisi ile başlayacak. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, kayısı Festivali öncesi yürüyüş güzergahı ve alanda çalışmaları denetledi. Güven, etkinliklerin ilçeye artı değer kazandırdığını, hem turizm hem de ilçenin tanıtımına destek olduğunu belirtti. Arsuz festivallerine tüm Hataylıları beklediklerini kaydeden Başkan Güven, iki farklı alanda gerçekleştirilecek festivalin, kentin iddialı potansiyelini de ortaya koyduğunu kaydetti.

Arsuz´un tanıtımının yanında turizm ve tarım kenti yönünü de vurgulayacak festivallerin ilki ArsuzFest bugün 16.00-17.00 arasında yakala-bırak etkinliği ile başlayacak ve Beş Ses, Soydan Soydaş ve Grup karnaval kanserleri ve Dj Soykan Soydaj etkinliği ve kamp ateşi ile devam edecek. Festivalin açılışı töreni ise 29 Haziran Cumartesi günü saat 18.00´da Gözcüler Halk Plajı Festival Alanında yapılacak. Aynı gün doğa yürüyüşü fotoğrafçılık etkinliği, yamaç paraşütü gösterisi, bisiklet sürüşü etkinliği, yoga, serbest ve tüplü dalış, VosVos Arsuz turu, kano yarışı, Mmotocross ve off road gösterisi, stantların gezilmesi, asfalt motorları, sokak sanatları atölyesi, Yüksek Sadakat, Dj Yalçın Yıldız konserlerine ev sahipliği yapacak ArsuzFest, 30 Haziran pazar günü de doğa yürüyüşü fotoğrafçılık etkinliği, yamaç paraşütü gösterisi, bisiklet sürüşü etkinliği, serbest ve tüplü dalış, Mmotocross yarışı, canlı heykel performansı, İSTE müzik Grubu, Grup sıla, Talat Ersoy, A Star Band ve Dj Çağrı Ateş konserleri ve kamp ateşiyle sona erecek.

Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi ile Arsuz Turizm ve Kültür Derneği´nin, mahalle muhtarlığının işbirliğiyle gerçekleştireceği Arsuz Kurtbağı Kayısı Festivali ise 30 Haziran pazar günü saat 11.00-13.00 saatleri arasında Yanar Taşlar gezisi ile başlayacak. Festival etkinlikleri kayısıyı merkeze alan yarışma ve etkinliklerle devam edecek. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kurtbağı Mahallesinde yapılacak olan “Kayısı Festivali” öncesi, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği yöneticileri ve birim amirleriyle festival alanında incelemelerde bulundu. Eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Güven, bu tür etkinliklerin ilçeye artı değer kazandırdığını, hem turizm hem de ilçenin tanıtımına destek olduğunu söyledi. Başkan Güven, “Burada ikamet eden vatandaşlarımız gelirlerini kayısıdan elde etmektedir. Bizlerde yerel yöneticiler olarak bu anlamda elimizden geldiğince destek olmaya ve taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. İlçemizde bu meyveye ait festivalin yapılması, aslında ilçemizin bu alanda ne kadar iddialı olduğunu göstermektedir. 30 Haziran Pazar günü yapılacak festivalimize ve Yanartaşlara yapılacak gezimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29