Arsuz´da hedef ‘engelli dostu´ bir kent

Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Serhat Gökpınar: Geldiğimiz noktada daha farkında bir Arsuz´u görebiliyoruz

GÜNCEL 21.03.2021 20:06:38 0
Arsuz´da hedef ‘engelli dostu´ bir kent

Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 2. Olağan Genel Kurulunda Başkan Serhat Gökpınar güven tazeledi. Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gökpınar, “Bir çok şeyi değiştirmek, bilinen yanlışları düzeltmek, engelli bireylerin konfor alanlarını arttırmak adına bir çok çalışma yaptık. Geldiğimiz noktada daha farkında bir Arsuz´u görebiliyoruz” dedi.

Down sendromlu bireylerin farkındalık günü dolayısıyla genel kurul tarihinin 21 Mart olarak seçildiğine dikkat çeken ve üye Sonfidan Karamutlu´nun down sendromlu kızı Cansu Karamutlu nezdinde tüm down sendromluların farkındalık gününu kutlayan Serhat Gökpınar, yeni dönem hedeflerini paylaştı. “2018 yılında her alanda eşit, adil, erişilebilir, yaşanabilir ve engellilik sorununun büyük ölçüde ortadan kalktığı, bir dünya inşası hedefleyerek yola çıktık” diyen Gökpınar, bundan sonra da hiçbir çağrıyı yanıtsız bırakmayacaklarını; daha eşit, daha erişilebilir, daha yaşanabilir ve daha farkında bir Arsuz için mücadele edeceklerini söyledi. Gökpınar, “Engelli bireylerin hayat kalitesini en üst düzeye getirene kadar var gücümüzle çalışacağımıza, şahsım ve ekip arkadaşlarım adına söz veriyorum” diye konuştu.

Koordinasyon Merkezi Türkiye´ye örnek olacak

Çalışma döneminde 68 ihtiyaç sahibine medikal cihaz yardımı yapıldığını, 35 özel işletme ile indirim anlaşması gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Gökpınar, Arsuz Kaymakamlığı bünyesinde faaliyete geçen Engelli Koordinasyon Merkezi´nin ilk olmasından dolayı Türkiye genelinde uygulanabilir pilot uygulama özelliğine işaret etti.

Konfora öncülük edilecek

Yeni çalışma dönemi hedeflerini de aktaran Gökpınar, engelli bireylerin toplumsal hayata dahil olmalarını, sosyal uyumlarını, haklarını kullanmalarını ve kendilerini geliştirmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasını sağlamak, engelli bireylerin konfor alanlarını arttırmak adına erişilebilir alanların kontrolü ve inşasının çalışmalarının yapılmasına öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi.

6 engelli öğrenci okula kavuşturuldu

Gökpınar, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Erişilebilirliğin arttırılması adına; yolların, kaldırımların, bina girişlerinin toplu taşımanın, plajların engelli bireylere uygun şekilde dizayn edilmesi için gerekli mercilerle görüşmelerin yanı sıra farkındalık çalışması yaptık. Engelli bireylerin sorunlarını dinlemek ve yerinde çözmek adına ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Ekpss gibi engelli bireylerle ilgili konularda Ücretsiz danışmanlık hizmetini hayata geçirdik. En hassas olduğumuz eğitim konusunda, çeşitli sebeplerle okuluna devam edemeyen, ettirilmeyen 6 engelli öğrencimizi okuluna kavuşturduk. Farklı bölgelerde engelli bireylere yaklaşımla ilgili seminerler düzenledik. Her birey sosyalleşme ve kültürel faaliyete katılma hakkına sahiptir, anlayışından yola çıkarak tiyatro düzenledik. Her işletmede bir engelli birey çalışmalı kampanyası başlattık. Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle engelli bireylere yönelik çeşitli kurslar açtık. Ücretsiz fizyoterapist, özel eğitim öğretmeni, psikolog, diyetisyen, spor hocası projemizi hayata geçirdik.”

Yeni yönetim listesinde kim var?

Arsuz Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Aydemir, Gökpınar Zeytindalı Derneği Başkanı Yusuf Gökpınar, Türk Eğitim Sen Arsuz Şube Başkanı Abdullah Çalışır, Arsuz Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına Müntecep Berkyürek ve Remziye Berkyürek´in de katıldığı genel kurul, Arsuz Belediyesi Nikah Salonu´nda yapıldı. Tuncay Ağbaht´ın divan başkanlığını yaptığı toplantıda, derneğin yeni yönetim ve denetim kurulu seçimine tek listeyle gidildi. Serhat Gökpınar başmanlığındaki yeni yönetim kurulu Birsen Berkyürek, Okan Savaş, Ezgi Tuncer Savaş, Erhan Dirlik, Sonfidan Karamutlu ve Tuncay Ağbaht´tan oluştu. Denetim kurulu üyeliklerine ise Sadet Berkyürek, Cevdet Kıranlıoğlu, Gamze Gökpınar getirildi.

/resimler/2021-3/22/1610150895736.jpg

/resimler/2021-3/22/1610413083850.jpg


Anahtar Kelimeler: Arsuz hedef engelli dostu kent

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57