Arsuz´da iki yıllık sözleşme

Arsuz Belediyesi ile yetkili Genel İş Sendikası arasında Arsuz İmar Ltd. şirketi bünyesinde kadroya alınan 123, Arsuz Belediyesi´nin kadrolu 62 işçisi adına onaylanarak yürürlüğe giren toplu iş sözleşmeleri törenle imzalandı.

GÜNCEL 9.03.2019 09:15:58 0
Arsuz´da iki yıllık sözleşme

Orhan Yıldız/İskenderun

Toplu İş Sözleşmesine göre kadrolu 62 işçi için birinci 6 ayda yüzde 11´lik ücret artışı, ikinci altı ayda yüzde 5´lik ücret artışı ve enflasyon farkı ödenmesi karara bağlanırken, ikinci yılda devlet memurlarına gelecek zam oranı ücretlere yansıtılacak. Taşeron firma işçisi iken Arsuz İmar Ltd. şirketinde kadroya alınan 123 işçiyi kapsayan ikinci sözleşme ise 1,5 yıllık olarak imzalandı. Sözleşme ile KHK ile geçiş şartları arasında yeralan her 6 ayda yüzde 4 ücret artışına asgari ücret farkının ödenmesi de imza altına alındı.
Ocak ayından itibaren geçerli TİS´in gerçekleştirilen imza törenine, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Genel- İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek de katıldı.

Culha: Hayatın her alanında örgütlenilmeli
İmza töreninde konuşan ve hayatın her alanında örgütlenmeden yana olduklarını ifade eden Culha, başkanlık görevi süresinde de emekten ve emekçiden yana bir duruş sergilediklerini söyledi. Hatay´da en yüksek ücreti veren belediye olduklarını anlatan Culha, “Herkes burada çalışmak istiyor. Bu güzel bir duygu tabiki. Ben arkadaşlarımızın bu ücreti hak ettiklerini düşünüyorum. Keşke koşullar el verse de daha da fazla bir ödeme yapabilsek. Sözleşmede göreceksiniz yine bir artış söz konusu. İnşallah bundan sonra gelen arkadaşlarımız aynı vizyonda hareket ederler. Genel başkanı Kılıçdaroğlu, asgari ücret 2200 TL olmadı, dedi. Bizde en az alan 2.500 TL civarı alıyor. Biz genel merkezimizin önündeyiz” edi.

Çalışkan: Hayatın her alanında zorluk yaşanıyor
Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan da ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Hem demokrasi hem de emek adına, emek üreten bizler, sizler adına zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zorluk hayatın her alanında var. Ama üretenler çalışanlar adına, özellikle bu kanun hükmünde kararnameler ve benzer emek düşmanı saldırılar karşısında bizlerde etkilendik. Toplu sözleşmelerde hak ettiğimiz, alın terimizin karşılığı olan haklarımız için de bizleri oldukça zorladı. Bizim üyelerimizin de içersin de olduğu kadroyu hak eden 450 bin belediye işçisi hak ettiği kadroyu alamadı. Özgür toplu sözleşme hakları gasp edildi. Dört artı dörde mahkûm edildi.”

Berkyürek: Hakedişlerde sorun yaşanmadı
Arsuz Belediyesi´nde işçilerin hak edişleri ile yönetim döneminde sorun yaşanmadığını söyleyen Genel- İş Hatay Şube Başkanı Berkyürek ise, “Arsuz Beledisi´nde hiçbir alacağımız yok. Kadrolu arkadaşların toplu iş sözleşmesi iki yıllık yapılmıştı. Şirketteki arkadaşlar için sözleşme bitiş tarihi 30 Haziran 2020 şeklinde şekillendirilmiştir. Bu toplu iş sözleşmesinin en önemli kısımlarından bir tanesi asgari ücret farkının ödenebilmiş olmasıdır. Neden önemli, çünkü gerçekten belediyenin bütçesinin kıt imkânlara sahip olduğunu biliyorum. Belediye başkanı açık ve net olarak bu yönde kararlılığını ortaya koymuştur” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23