Arsuz´da ´işbaşı uzlaşması´

Göreve hiç başlamayan özel kalem müdürü üniversiteye geçti… İddia Türkiye İşçi Partisi Arsuz İlçe Örgütü tarafından yazılı açıklamayla kamuoyuyla paylaşıldı.

İSKENDERUN 13.05.2022 12:10:32 0
Arsuz´da ´işbaşı uzlaşması´

Akın Bodur/İskenderun

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman´ın akrabası olan Arzu Yayman, CHP´li Arsuz Belediyesi´ne istisnai kadro olan Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandı, atamadan 8 gün sonra İskenderun Teknik Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı´nda ´idari personel´ statüsünde 'Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni' olarak göreve başlatıldı. 

ilerihaber.org ve bazı internet sitelerinde yayımlanan belge ve habere göre, CHP´li Asaf Güven´in belediye başkanlığı görevinde bulunduğu Arsuz Belediyesi, Özel Kalem Müdürlüğü´ne AKP Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman´ın yeğeninin eşi Arzu Yayman´ı atadı. Milletvekili akrabası olan Yayman´ın ataması, Devlet Memurları Kanunu´nun 59. maddesinde yer alan sınavsız memuriyete geçişe imkana tanıyan istisnai kadro ile yapıldı. Belediyele kadrolarında dışarıdan atama yapılabilen tek pozisyon olan ´Özel Kalem´e 12 Nisan 2022 tarihinde atanan Arzu Yayman´ın, başladığı görevde yalnızca 8 gün kaldığı ve üniversite kadrosuna geçtiği belirtildi. haberde, Yayman´ın ´Özel Kalem Müdürü´ olarak atanmasına ilişkin CHP´li Belediye Başkanı Asaf Güven´in atama kararında, Bakanlık tarafından onay verildiğine de yer verildi.

'Belediyede hiç çalışmadan üniversite kadrosuna geçirildi'

Arsuz Belediyesi´nde 'Özel Kalem Müdürü' olan Arzu Yayman, 8 gün sonra da İskenderun Teknik Üniversitesi´ne 'Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni' olarak atandı. Belediyeye yakın kaynaklara göre de Yayman, belediyedeki özel kalem müdürlüğü görevine hiç başlamadı ve belediyede hiç kimse tarafından tda tanınmıyor.

Habere göre, 19 Nisan tarihli resmi yazışmada Arsuz Belediye Başkanı Güven, Yayman´ın herhangi bir adli ve idari soruşturmasının olmadığını bildirirken; 21 Nisan tarihinde de Güven´e vekalet eden Arsuz Belediye Meclis Üyesi Corç Turan´ın işten ayrılma bildirimine ilişkin resmi yazışmasında, Yayman´ın işten ayrıldığı görüldü. Arzu Yayman´ın üniversitedeki görevine ilişkin bilgiler ise, İskenderun Teknik Üniversitesi´nin internet sitesinde de yer aldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Arsuz ilçe örgütü ise Arsuz Belediyesinde yaşanan olaya tepki gösterdi. TİP Arsuz ilçe örgütünden yapılan açıklamada, 'AKP rejimine karşı Arsuz halkı, halkçı, kamucu, emekten yana bir yönetim için CHP´ye oy vererek Asaf Güven başkanlığında bir yönetim seçmiştir. Ancak seçildiği günden bu yana halkçı, kamucu çalışmaları değil piyasacı çalışmaları ile anılan belediyede liyakatsiz, usulsüz bir biçimde bir kişinin memuriyet kadrosuna alınıp İskenderun Teknik Üniversitesi´ne atanması şeffaf ve halkçı belediyecilik anlayışıyla uyuşmamaktadır' ifadesine yer verildi. Açıklamada şunlara yer verildi: 'Bir tarafta halkın üzerindeki ekonomik krizin yansımaları, işsizlik, yoksulluk, vergiler varken, bir tarafta Saray Rejimi ve onun yandaşlarının kendi çarkları içinde sürdürdüğü bir yaşam söz konusu.'

Türkiye İşçi Partisi Arsuz ilçe örgütü, milletvekili akrabası Arzu Yayman´ın atamasına ilişkin CHP´li belediye başkanı Güven´e şu soruları yöneltti: 12.04.2022 tarihi Z-50228174-900-65 sayılı kararı ile I. Derece özel kalem müdürlüğüne Arzu YAYMAN atanmış mıdır? 19.04.2022 tarih Z-50228174-900-69 sayılı yazısı ile Arzu YAYMAN özel kalem müdürlüğüne ve belediyeye hiç gelmeden memur kadrosundan İskenderun Teknik Üniversitesi´ne naklen atanması ile ilgili olumlu bir yazınız bulunmakta mıdır? 21.04.2022 tarih Z-50228174-900-76 sayılı yazınız ile Arzu YAYMAN´ın İskenderun Teknik Üniversitesi´ne nakil işlemleri gerçekleşmiş midir? I. Derece Özel kalem müdürü olarak memuriyet kadrosuna aldığınız Arzu YAYMAN´ı alma amacınız nedir?


Anahtar Kelimeler: Arsuz işbaşı uzlaşması

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00