Arsuz´da kadın ve gençlik meclisi

Arsuz Kent Konseyi´nin üçüncü çalışma döneminin kadın ve gençlik meclisi oluşturuldu. Meclisler, bu hafta içinde bir araya gelerek yürütme kurullarını seçecek.

GÜNCEL 7.01.2020 10:31:39 0
Arsuz´da kadın ve gençlik meclisi

İskenderun/SES

Arsuz Kent Konseyi kadın ve gençlik meclisi seçimi için Arsuz Belediyesi Nikah Salonunda yapılan toplantıda konuşan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz halkından kent Konseyi çalışma gruplarına katılarak daha fazla sahiplenmesini talep etti. Muti Uyar´ın başkanlık ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek de, kadın ve gençlik meclislerinin kent yaşamındaki önemine dikkat çekti, Kent Konseyi´nin toplumun sorunlarını saptayan, bununla ilgili projeler yapan, daha sürdürülebilir, yaşanabilir bir kent oluşturmak için yasa ile tanımlanmış bir kuruluş olduğunu ifade etti. Sayek, “Bizim özellikle üzerinde durmamız gereken Arsuz kentinde kadınların ve gençlerin haklarını, daha iyi bir Arsuz için neler yapabileceğini ortaya koymaktır. Bence bun temel görevimizdir” dedi.

Güven: Katılımcı anlayışla hareket etmek istiyoruz
Belediye başkanı Güven, geçtiğimiz günlerde kent konseyinin üçüncü dönem çalışmalarının başlatıldığını, kadın ve gençlik meclis seçimiyle demokratik adımlardan birinin daha atıldığını söyledi. Kadınların toplumun vazgeçilmez kesimlerinden birini kadınların oluşturduğunu, kadınların bu oluşumlara katılımlarını arttırmanın daha da önem taşıdığını kaydeden Güven, şunları ifade etti: “Arsuz´da sosyal belediyecilik yapacağız, uçuk projeler peşinde değiliz dedik. O da yapılacak belki ama önemli olan sosyal belediyeciliği getirmek ve Arsuz´la 2 T´dir. Halkımızın önemli bir bölümünün geçimi tarımdan ve turizmden sağlanıyor. ama ikisi birbirinden ayrılmaz önemde. Kadıneli Pazarlarından başladık. Arsuz´un daha yaşanabilir hale gelmesi için çalışmalarımız var. Tabiki çok geniş bir alana yayılan kentte belediyenin altyapı, yollarla ilgili çalışmaları var. Yazın 300 bini bulan, ancak 90 bin nüfus için verilen bütçesiyle hizmet yürütmenin zorluklarını yaşıyoruz. Bu imkanlarla sosyal belediyecilik hizmetlerini yürütürken de mutlaka sizlerin bir Arsuzlu olarak katkılarınızın olması lazım. Katılımcı bir anlayışla hareket etmek istiyoruz. Bu nedenle sizlerden gelecek proje ve önerileri değerlendirmek için varız, değerlendireceğiz. Bu alanda kent Konseyi´nin çok büyük bir anlamı, fonksiyonu ve değeri vardır, çok önem veriyoruz. Fakat Arsuz halkının da sahiplenmesini istiyorum.”

Sayek´ten ‘temel görev´ vurgusu
Kadın meclisinin Arsuz kent Konseyi´ni ulusal ve uluslararası düzeyde temsil görevine dikkat çeken ve çok önemsediğini vurgulayan Sayek ise, kadınların toplumsal yaşamında üretime, siyasete, kültüre, sanata, bilime katkı sunma, bu alanlarda söz sahibi olma, kendi haklarını ve kendi yaşamları için mesleki eğitim, beceri kazandırma, istihdam yaratma konularında uzun soluklu projelerin hazırlanmasının zorunluluğuna işaret etti. Sayek, yerel düzeyde karar alma mekanizmalarına katılmalarını teşvik etmenin yanı sıra kadın-erkek eşitliği eylem planının pazarlanması, hayata geçirilmesi için gerekli adımlar için alt yapıyı oluşturmanın da görev olarak önlerinde bulunduğunu kaydetti. Gençlik meclisinin de önemine işaret eden Sayek, “Çünkü geleceğimiz gençlerin elinde. Gençlik meclisinin özellikle gençlerin iş, siyaset, kültür, sanat gibi alanlarda söz sahibi olmalarını sağlamak, kentsel yaşama katılma ve kente ait olma duygularını geliştirmek, gençliğin çağdaş girişimci bir yaşam biçimini bu kentte oluşturmaya yönelik gibi temel görevleri bulunuyor” diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00