‘Arsuz´da katılımcı mahalle´ çalıştayı

AB tarafından finanse edilen ve yürütücülüğünü Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP´nin yaptığı yerel yönetim reformuna destek projesi kapsamında katılımcı yönetim seminer ve çalıştayı tamamlandı.

HATAY 9.07.2021 23:18:40 0
‘Arsuz´da katılımcı mahalle´ çalıştayı

Yerel Yönetim Reformu III. Aşama Projesi '14 Yeni Büyükşehir Belediyesi için Katılımcı Yerel Yönetişim Modelinin Geliştirilmesi ve Hayata Geçirilmesi' uygulama eğitimleri Hatay´la devam etti. Etkinliğe, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ile Kent konseyi Başkanı İskender Sayek, Hatay Büyükşehir ile Arsuz belediyeleri temsilcileri ile Arsuz ve Hatay kent konseyi yürütme kurulları, Arsuz kent Konseyi mahalle meclisi yönergesinin pilot uygulaması yapılacak Arsuz´un 8 mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Arsuz Kent Konseyi´nin Mahalle Meclisleri Yönerge Taslağının da ele alındığı 2 gün süren seminer ve çalıştay, İskenderun Ramada Otel´de gerçekleştirildi. 2 günlük etkinlikte Arsuz Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına hazırlanan ve Covit-19 salgını nedeniyle pilot uygulaması gerçekleştirilemeyen mahalle meclislerinin oluşumuna yönelik hazırlanan yönerge, güçlü ve zayıf yönleri ile ele alındı, öneriler geliştirildi.

Yerel Yönetimler Reformu Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte kent içi tüm paydaşlarla bir araya geldiklerini belirten Arsuz belediye Başkanı Asaf Güven, günümüzde sosyal belediyecilik, katılımcı belediyecilik anlayışının öne geçtiğini belirtti. Güven, “Bu konularda Arsuz, yeni kurulan ve yapılması gereken hizmetlerin olduğu bir ilçe. Yapılan yolların haricinde toz, toprak ve çamur içinde yapılmayı bekleyen sokak ve yolar var. Biz bir yandan klasik belediyeciliği yerine getirirken, bir yandan da çağdaş belediyeciliği yürütüyoruz. Bu nedenlerden dolayı Arsuz´un ayrı bir özelliği var. Belediyecilik ve yerel yönetim denildiğinde konumuna, nüfus yapısına, ekonomisine göre değerlendirmek ve ona göre çalışmalar yapmak gerekiyor” diye konuştu.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57