Arsuz´da kültürler buluşması

Arsuz´daki farklı din, dil ve etnik kökenden gelen kentliler, Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleşen programında bir araya geldi.

28.06.2017 10:43:24 0
Arsuz´da kültürler buluşması

Arsuz´da kültürlerin buluşmasına dönüşen bayramlaşma programı Devlet Demir Yolları Kampı Çay Bahçesi´nde gerçekleşti.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı etkinlikte konuşan Kaymakam Sarı, ‘Orucu kiminle tuttuysan, bayramı onunla yap´ özdeyişini hatırlattı. Bayramlaşmaya katılanlara yönelik konuşan Kaymakam Sarı, “Biz orucumuzu sizinle tuttuk, bayramı da sizlerle kutluyoruz. Çekirdek ailemizin yanında, bir ailemiz de Arsuz Ailesi… Sizleri ailemiz gibi gördüğümüz için de bayramda sizlerle beraberiz” dedi.

Arsuz´u Hatay gibi medeniyetlerin buluşma noktası, ülkemize ve dünyaya örnek birlik ve beraberliklerin yaşandığı bir ilçe olarak da tanımlayan Sarı, “Burada görev yapmaktan ayrıca onur duyuyorum. Bugün mezarlık ziyaretleri yapılacak, aile ziyaretleri yapılacak, küsler barışacak, birlik ve beraberlik mesajları verilecek, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimiz gelecek kuşaklara aktarılacak. Bunun için biz bu günleri çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Protokol üyeleri daha sonra Jandarma Komutanlığı ve Polis Teşkilatını´nın ardından Gözcüler Mahallesi´ndeki şehit Metin Kirmit ile Çetillik Mahallesi´ndeki şehit Zeynettin Özalp´ın ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

 

Culha: Burada Arsuz´un fotoğrafı var

Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışmanın yanı sıra küslüklerin sona ermesi için de önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, resmi bayramlaşma programındaki katılım profilini işaret ederek, “burada Arsuz´un tablosu, Arsuz´un huzuru, Arsuz´un fotoğrafı var” dedi. Culha, şöyle devam etti: “Biz birlik – beraberliğin, kardeşliğin, huzur ve barış ortamının ilçemizin genelinde sürmesi için gayret edeceğiz. İstisnaide olsa bir takım kırgınlıkları gidermek adına herkes gayret ve çaba göstersin. Bu tablonun ülke genelinde olması arzu ve istediğimiz var.”


Anahtar Kelimeler: Arsuz kültürler buluşması

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22