Arsuz´da olağanüstü meclis

Arsuz Belediyesi´nin Nikah Salonu bahçesinde fiziki mesafe gözetilerek ve maskelerin takıldığı olağanüstü toplantısında faaliyet raporu görüşüldü, komisyon seçimleri yapıldı.

GÜNCEL 21.04.2020 21:16:28 0
Arsuz´da olağanüstü meclis

Arsuz Belediyesi Meclisi, toplantıları 3 ay ertelenmesine karşın Valilik oluru ile olağanüstü gerçekleştirildi. Olağanüstü Meclis Toplantısı, Nikâh Salonunun bahçesinde gerçekleştirdi. Toplantıda fiziki mesafe gözetilerek oluşturulan oturma düzeninin yanı sıra, meclis üyeleri ve birim yöneticileri maske kullanmayı ihmal etmedi.

Faaliyette Canımoğlu vekalet etti

Madenli Balıkçı Barınağı´nın Su Sporları Merkezi ve HADO iskele ve idari binasının yapımının sağlanabilmesi amacıyla imar planı değişikliği talebinin de yeraldığı dolayısıyla olağanüstü meclis toplantı çağrısı 10 maddelik bir gündemle yapıldı. 2019 yılı faaliyet raporunun görüşülmesinden dolayı Başkan Asaf Güven, yerini Meclis 1. Başkan Vekili Lokman Canımoğlu´na bıraktı. Faaliyet raporu üzerinde yapılan görüşme ve belediye Başkanı Güven´in bir yıllık faaliyetler üzerindeki değerlendirmesinin ardından faaliyet raporu oybirliğiyle onaylandı. Komisyonlara üye seçiminin ardından Cumhuriyet Mahallesi´ndeki Klas düğün salonunun 10 yıllığına ihale yöntemiyle kiraya verilmesinin karara bağlandığı toplantıda nakıs ve yol fazlası parsellerin satışı da karara bağlandı.

Belediye iki kooperatife kurucu üye olacak

Gündemin 9. ve 10. maddeleri ise Arsuz´da kuruluş çalışmaları devam eden kooperatiflere paydar ve kurucu üye olunmasını içeriyordu. Meclis, Kadın Girişimi Kooperatifi ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifine paydar ve kurucu üye olunması için Belediye Başkanına yetki verilmesini oybirliğiyle kabul etti.

Komisyon üyeleri kimlerden oluştu?

Belediye Denetim Komisyonu üzerinde Komisyon Başkanı Canan Karaciğer´in yaptığı bilgilendirmenin ardından gündeme geçilen oturumda, komisyonlara üye seçimi yapıldı. Plan Bütçe Komisyonu Zeki Kılınç, Sadet Berkyürek, Kudret Dönmez, Ali Kemal Güçlü ile Mehmet Altun´dan oluşurken, İmar Komisyonuna şu üyeler seçildi: Rami Köklü, Mustafa Gökpınar, Hamdan Demirkan, Nevzat Korkmaz ile Ali Hocaoğlu. Encümen üyeliğini ise yeni dönemde Ahmet (Yusuf) Yüksel ile Eyüp Sağır yürütecek.


Anahtar Kelimeler: Arsuz olağanüstü meclis

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00