Arsuz´da renkli çevre etkinliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü

GÜNCEL 1.06.2019 09:22:18 0
Arsuz´da renkli çevre etkinliği

Orhan Yıldız/İskenderun

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen programda ilçedeki okulların oluşturdukları stand, sergi, sunumları renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenciler çevreyle ilgili şarkıları seslendirdi, atıklardan dönüştürülen kıyafetleri sundu, birlikte boyama çalışması gerçekleştirdi. Arsuz belediyesi adına program bitiminde fesleğen fidesi ve bez alışveriş çantası dağıtıldı.
Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven´in yanı sıra programa, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tahir Şensoy, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
İlçe genelindeki öğrencilerin katıldığı programda, çevre kirliliğine farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Çevre temizliğine gereken önemin her zaman verilmesi gerektiğini belirten Başkan Güven, “Çevre bulunduğumuz yerden başlıyor. Çevreyi koruma da önce bizden başlar. Bulunduğumuz yeri korumaktan başlar. Su, hava ve toprağı korumamız durumunda çevremizi korumuş olacağız. Suya, denize atılan her atık, her kirlilik, hem denizde yaşayan canlılara hem de biz insanlara bir zarar olarak, bir hastalık olarak geri dönecek. Hava olarak baktığınızda, nefes aldığımızda yine hava yoluyla bulaşan hastalıklarla karşılaşacağız. Toprakta yine aynı şekilde zarar verebilmektedir. Çünkü yediğimiz ve bize besin olarak gelen yiyeceklerin çoğu toprakta yetişiyor. Bulunduğumuz yeri temiz tutmaktan, korumaktan başlayıp, bütün Arsuz´umuzu, Hatay´ımızı, ülkemizi ve dünyayı korumak zorundayız,” diye konuştu.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da kurumlar ve okullarla etkinliğe destek verdiklerini belirterek okullarda çevre adına farkındalık amacıyla yapılmış geri dönüşüm adına sıfır atıklarla yapılmış projeleri daha önce gezme fırsatı bulduğunu kaydetti. Kaymakam Sarı, “Farkındalık oluşturulması adına çok güzel çalışmalar yaptılar. Sahillerin temizliğini yaptılar. Belediyemizle birlikte çeşitli faaliyetler yaptılar. Bizler de olabildiğince onlara iştirak ettik. Çevre, yeşil, orman sadece bekçi ile korunmaz, sevgi ile korunur. Yarınlarımıza güzel bir gelecek, güzel bir çevre bırakmak hepimizin görevidir. Küçükten büyüğe herkese sorumluluk yükleyen bir konudur. Onun için bizler bu programları yaparken, herkes de üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin çevre kirliliğine farkındalık yaratmak adına gerçekleştirdikleri etkinlikleri izleyen Başkan Asaf Güven, alanda kurulan sergi alanını gezerek, ilçe genelinde çevre ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07